Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (B)

torsdag 23 jan 21:00

Mané backar Naby Keïta

Bild till nyheten

Naby Keïta har inte startat en tävlingsmatch för Liverpool sedan Champions League-semifinalen mot Barcelona den 1:a maj då han linkade ut skadad. Men hans nära vän Sadio Mané backar honom att bli en succé i den för "The Reds".

Naby Keïta kom till Liverpool från RB Leipzig för 52 miljoner pund sommaren 2018. Mittfältaren från Guinea har visat stunder av briljans men hans tid i den röda tröjan har mestadels plågats av skador. 

Keïta försökte ta sig tillbaka i tid för Afrikanska Mästerskapen men det blev inte mer än två framträdanden för Guinea innan en lårskada satte stop för fortsatt spel. 

Den guineanska mittfältaren fanns med i truppen som tog sig an Chelsea i Istanbul förra månaden men ett problem med höften dagen innan Supercup-finalen hindrade honom från att delta.

Trots alla dessa skadeproblem så backas Keïta fortfarande av sina lagkamrater att bli en stor framgång i Liverpool, och då inte minst hans nära vän Sadio Mané.

I en intervju med Complex säger Mané såhär: "Ända sedan vi spelade tillsammans i Salzburg så har han varit en bra man och en bra vän till mig."

"Han är en fantastisk spelare och jag tror att när han blir skadefri så kommer alla se hur viktig han är för klubben."

"Jag har absolut inga tvivel om honom!"

Naby Keïta har rehabiliterats intensivt under landslagsuppehållet. En uppdatering om hans tillstånd väntas komma på fredagens presskonferens med Jürgen Klopp inför matchen mot Newcastle på lördagen. 

Bannerbild