Nästa match (Premier League)

Watford klubbmärke Watford (B)

lördag 29 feb 18:30

Hendo om måltorkan i Three Lions

Bild till nyheten

Ikväll gör Liverpoolkaptenen sin 52:a landskamp för England – och han väntar fortfarande på sitt första mål.
– Jag sparar det till ett speciellt tillfälle, skojar Henderson.

England toppar EM-kvalets A-grupp efter tre raka segrar och har smällt in 14 mål inför kvällens match mot Kosovo på St Mary´s i Southampton. 

Jordan Henderson får sannolikt göra sitt 52:a framträdande med "Three Lions" på bröstet efter debuten för nio år sedan. 

Men några mål i landslagströjan har det alltså inte blivit ännu.

– Jag har haft några chanser och det skulle såklart vara fint att få göra mål, men samtidigt koncentrerar jag mig bara på att vinna, säger han till Telegraph.

Till Hendos försvar ska sägas att han oftast har haft ankarrollen på mitten för både Liverpool och England. I den röda tröjan står han noterad för 25 fullträffar på 330 matcher, men 29-åringen har bara gjort ett mål i snitt de tre senaste säsongerna.

– Det är definitivt något jag kan förbättra. I många matcher har jag haft ankarrollen, så det säger en del. Men jag har haft möjligheter och jag borde helt klart ha gjort fler mål än vad jag har gjort.

– Det är något jag måste bli bättre på om jag ska spela i den mer framskjutna positionen. Samtidigt tänker jag på min roll i laget och så länge andra gör mål och vi vinner är jag nöjd.

– Det skulle vara fint att få göra mål, men om vi vinner alla matcher i resten av min karriär utan att jag gör mål kommer jag att vara mer än nöjd.

EM-slutspelet nästa sommar arrangeras i tolv städer/länder med semifinaler och finalen på Wembley. Om England lyckas avancera så långt så kommer de såklart att ha en hemmafördel.

Hendo menar att spelarnas förhållande till England-fansen, som i allra högsta grad varierat beroende på prestationerna, är starkare än på länge sedan landslaget nådde första VM-semifinalen på 28 år ifjol.

– Först måste vi se till att kvalificera oss, sedan får vi förhoppningsvis uppleva ett mästerskap på Wembley och då kommer förhållandet till fansen att bli väldigt viktig.

– VM var en god vändpunkt. Man kunde märka att fansen blev mer begeistrade i England igen. 

– Det förhållandet är väldigt viktigt och efter VM har det varit riktigt bra. Vi är en stolt nation. Varje gång vi drar på oss tröjan vill vi ge allt oavsett vilka vi möter och vinna varje match.

– Det ändrade sig efter VM. Nationen var stolt och fansen glädjer sig till det som ska komma i framtiden, med spelarna som kommer fram nu och sättet laget spelar på. Det är upp till oss att se till att vi lyckas.

England mot Kosovo visas på TV12 och Cmore med start kl 20.45. Mycket talar även för att Trent Alexander-Arnold får starta.

Bannerbild