Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Origi har fått kontraktserbjudande

Bild till nyheten

Belgisk press hävdar att Divock Origi nu ska ha fått ett nytt kontraktsförslag från LFC.

Enligt Het Laaste Nieuws, kända för sina goda förbindelser med belgiska lirare i Premier League, meddelar idag att Divock Origi har fått ett nytt avtal från Liverpool att ta ställning till.

Redan dagen efter sina två mål i storsegern mot Barcelona rapporterade säkra källor i engelsk press att Klopp vill förlänga med den 24-årige anfallaren.

Han har lite drygt ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och tjänar cirka 70 000 euro i veckan.

Origi och hans representanter ska nu värdera förslaget, men det kommer inte att bli något hastverk, enligt belgiska medier.

Liverpools nr 27 uppvaktas också av andra klubbar, inte minst Wolverhampton, som han nobbade i augusti ifjol trots att klubbarna var ense om en transfersumma på £20M.

Origi valde att stanna och kämpa, men det gick nästan ett halvår innan han fick spela. Under den andra halvan av säsongen har han noterat sig för sju fullträffar, varav merparten har varit matchavgörande.

Vi tänker förstås på 1-0-segern mot Everton i december, nicken mot Newcastle för ett par veckor sedan och de två fullträffarna i den sensationella 4-0-segern mot Barca.

Divock, som gjort 27 mål på 97 matcher i Liverpooltröjan, är säkerligen väl medveten om att han kommer att bli fjärdevalet efter Salah, Mané och Firmino om han väljer att fortsätta karriären på Anfield.

Så till vida inte klubben också köper in en ersättare till Daniel Sturridge, vars kontrakt löper ut den 30 juni.