– Älskar att spela ytter

Bild till nyheten – Älskar att spela ytter
Divock Origi diskuterar sin roll i truppen och vilka positioner han trivs i.

Liverpool har bara sju matcher kvar att spela i Premier League denna säsong. De har en match mer spelad än Manchester City och leder ligan med två poäng just nu.

Divock Origi har spelat i nio av de 31 ligamatcher som spelats denna säsong. Det har blivit tre matcher från start och sex stycken inhopp. Han har även gjort tre inhopp i Champions League och en start i FA-cupen. Alla minns väl inhoppet mot Everton i ligaspelet när han kom in sent och avgjorde på övertid. 

– Fotboll är en sport för en hel trupp. Det har jag alltid sagt. Jag försöker att visa upp mig när jag får chansen, säger Origi till Official LFC Magazine.

– Jag fokuserar på vad jag kan göra för att hjälpa laget oavsett på vilket sätt det är. Jag försöker att vara positiv. Jag vet att vi har högt satta mål denna säsong så jag tar gladeligen den roll som jag tilldelas.

– Självklart är jag ambitiös och vill spela så mycket som möjligt, men det viktigaste är laget och att vi når lagets mål. 

Efter landslagsuppehållet kommer Liverpool att ha sju matcher under loppet av 26 dagar och det kommer att sätta truppen på prov.

– Vi har massvis av kvalitet och måste fokusera på att ligga på topp varje vecka. Det är det enda vi kan styra över.

– Självklart försöker vi att vinna varje match. Vi vet att om vi skulle klara av det så har vi en bra chans när säsongen lider mot sitt slut. Vi är en väldigt bra spelargrupp så vi får fortsätta jobba och vara positiva.

– Vi gör vårt bästa på varje träning och i varje match. Oavsett vad som händer, negativt eller positivt, måste vi fortsätta att jobba och så får vi se hur det ser ut när säsongen är slut. 

Under karriären har Origi mestadels spelat som central anfallare, men har fått spela ute på kanten ibland under Jürgen Klopp.

– Jag älskar den rollen. När jag var junior spelade jag både som anfallare och ytter så jag är bekväm med båda positioner. Folk har kanske mest sett mig centralt under de senaste åren, men jag älskar att spela på kanten också. 

– Jag tyckte om att spela med Sadio och Mo mot Watford. De är toppspelare som gör det enklare för mig. Det handlar om att ha roligt ute på planen. Som offensiv spelare gillar jag att ha ytor framför mig. Det är alltid bra och jag tycker att jag gjorde en bra match mot Watford, avslutar Origi.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer