Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Video: Klopp och Alisson inför Bayern

Bild till nyheten

Alisson Becker och Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen på Allianz Arena. Se presskonferensen i sin helhet + textad sammanfattning.

Presskonferensen startar 17 minuter in i klippet ovan.

Alisson Becker var först ut och fick börja att svara på frågor.

Om VAR

– Jag vill börja med att be om ursäkt för min engelska..

– VAR är här för att hjälpa domaren, men det är han som måste ta besluten, så vi får respektera domarens beslut.

Om att Manchester City leder ligan 

– Vi vill vinna ligan och vi gör allt för att det ska ske. Den moral som vi har i laget är fantastisk.

Om att det skulle vara en fördel att åka ur CL

– Vi kan välja vad vi satsar på och vi väljer att satsa på båda. Det är två stora turneringar. Det var länge sedan Liverpool vann ligan, men vi satsar på båda turneringarna. 

Om Klopp har humor och vad som karaktäriserar honom

– Han är en rolig kille, men det är utanför planen. På planen är han väldigt seriös och väldigt passionerad för fotbollen, vilket han för över till oss. 

– Han är rolig, en fantastisk person. Han behandlar oss som sina egna söner och han behandlar alla runt omkring klubben likadant.

Om Manuel Neuer

– Jag kan inte jämföra mig med Neuer, han är en av världens bästa. Under de senaste tio åren är han nog den bästa. 

– Han har vunnit allting. Jag har precis börjat. Han är en förebild och en fin person. Att spela mot honom är en ära. Jag kan inte jämföra mig med honom.

Om att spela bakom Virgil van Dijk

– Det är fantastiskt att spela med honom och med de andra spelarna. Vi har ett lag med många kvalitetsspelare. 

– Van Dijk är en mycket viktig spelare för oss, han ger en säkerhet på till exempel fasta situationer. 

Om att möta Lewandowski

– Vi förbereder oss som inför alla andra matcher. Han är en av världens bästa anfallare. Jag gillar hans stil, hur han rör sig på planen. Vi måste vara koncentrerade för att lyckas att stoppa honom och de andra spelarna.

Om en eventuell straffläggning

– Vi har förberett oss inför matchen och vi vet att det kan gå till straffar. Vi ska göra allt för att ta oss vidare, men på vilket sätt det blir, det vet jag inte.

Sedan var det dags för Jürgen Klopp.

Om vilket mottagande han förväntar sig av de tyska supportrarna

– Jag tror ingen tänker på det. Jag förväntar mig ingenting. Jag ska se till att laget går ut på planen och presterar.

Om att avancemang kan störa jakten på ligatiteln

– Jag tror ingen annan coach eller manager i världen måste besvara en sådan fråga när de ska spela i Champions League. Det är unikt. Det händer bara om du är Liverpools manager och journalisterna kommer från Manchester. De startar sådana här saker.

– Vi är fullt fokuserade inför matchen. Även om, om, det skulle vara en fördel att åka ur så skulle vi inte kunna förändra något. Hela världen kommer att titta på matchen imorgon. Jag önskar att den som kommer på dessa frågor kunde försöka att tänka på hur deras frågor faktiskt skulle se ut om de skedde i verkligheten. 

– Om vi går vidare så kan det förändra mycket för oss. Om vi åker ur, då är det så som läget är och vi koncentrerar oss på Fulham och sedan Tottenham och sedan nästa match...

– Imorgon spelar vi mot Bayern, punkt. Sedan Fulham om ett par dagar.

Om hur svårt det är att hitta balansen mellan en defensiv och en offensiv approach imorgon

– Jag skulle inte säga att det är svårt, men det är en utmaning. De är ett lag av högsta klass. Det kan låta simpelt, men vi måste försvara med allra högsta kvalitet. 

– Jag vet, efter att ha mött Bayern tidigare, att vi måste visa självförtroende när vi väl har bollen. Vi måste visa att vi vågar spela vår bästa fotboll. Det kommer finnas perioder där vi dominerar matchbilden, men även perioder där Bayern dominerar.

Om bristen på mål utanför straffområdet denna säsong

Liverpool har endast gjort fyra mål utanför straffområdet denna säsong

– Haha.. Hur många mål har vi gjort? 68 stycken? Om man inte har problem, då skapar man problem.. Det är inte så att vi säger att spelarna inte får skjuta utanför straffområdet. Phil Coutinho stod för en stor del av våra mål utanför straffområdet. 

– Det är inga problem. Vi vill göra mål, det spelar ingen roll varifrån vi gör dem. 

Om hur han hanterar pressen i England

– Vi låter oss inte påverkas av pressen. Vi vill vinna ligan. Atmosfären i staden och klubben är fantastisk.

– Det känns bra. Vi är ett ungt lag som kan utvecklas vidare. Låt oss se vart det leder oss.

Om Bayern München

– Det är ingen speciell plats, det är inte så att jag har några speciella band knutna här. Jag har älskat att komma hit tidigare, vi firade varje mål, varje duell som vi vann. Vi har spelat många bra matcher här. 

– Ni ser Bayern München oftare än mig. Ni vet att de brukar spela mer offensivt. Det är åttondelsfinal, det handlar om att ha en plan för båda mötena. Båda lagen har en plan. Vi tänkte inte på att Bayern spelade på ett annorlunda sätt än vad de brukar. Om vi gör mål imorgon så kommer vi ha en fördel på grund av första matchens resultat. 

– Jag tror att deras ytterbackar kommer vara mer offensiva, men Bayern anföll även i det första mötet. Det är inte lätt att spela mot spelare som Lewandowski och Gnabry, som är in sin bästa form någonsin. Vi måste visa hur mycket vi vill ta oss vidare. Om vi tar oss vidare, bra, om vi inte gör det så förtjänar Bayern att gå vidare.

Om att alltid vara på bra humör och sprida glädje

– Jag var en medelmåttig spelare själv och nu är jag runt omkring världsklasspelare hela dagarna. Hur skulle jag inte kunna vara glad? Så länge min familj är frisk har jag inte mycket att klaga över. 

Om Dejan Lovren

– Dejan var en del av truppen mot Burnley, men han hade bara tränat två gånger. Nu har han tränat mer och jag tror att han är redo. Att spela 90 minuter kan bli för mycket, men han är ett alternativ.

Om Joacim Löws beslut att utesluta Boateng, Hummels och Müller från kommande landslagssamlingar

– Jag tror inte att de tre spelarna hade tänkt på att de skulle bli petade på det sättet. Det kan hända att de är lite extra taggade på grund av detta. 

– Jag är själv manager och jag vet att mina beslut ibland ses positivt men ibland negativt. Löw har all rätt att inte ta ut dessa spelare då han har många alternativ. Det finns inga kontrakt precis i landslagsfotbollen på samma sätt som i klubbarna.

Om atmosfären på Allianz Arena i morgon

– Jag vill inte göra några Bayern-supportar arga... men jag vill säga till de tillresta Liverpool-supportrarna att de ska våga vara högljudda. Det kan påverka.

– Atmosfären här brukar vara bra, om jag ska vara ärlig. Den kommer att vara bra även imorgon. Vi kan påverka den genom hur vi spelar fotboll. 

Bannerbild