Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Stats: Robertson nära milstolpe

Bild till nyheten

Liverpool möter under söndagen Burnley hemma på Anfield. Nedan följer statistik inför matchen.

Andy Robertson gör, om han får speltid, sin 50:onde match i Premier League för Liverpool. 

Det är bara tre skotska spelare som tidigare nått den siffran för de röda under Premier League-eran - Dominic Matteo (127), Steve Nicol (67) och Gary McAllister (55).

Liverpool har vunnit sju av de senaste nio matcherna mot Burnley i ligasammanhang. Sju segrar, en oavgjord samt en förlust.

Under dessa nio matcher har laget gjort 19 mål och endast släppt in sex stycken.

Det har endast blivit en mållös tillställning på Anfield under 41 ligamatcher lagen emellan. 1920 blev det 0-0 när lagen möttes på Liverpools hemmaplan.

Liverpool har hållit nollan fem matcher i rad i alla turneringar för första gången sedan december 2006. Senaste gången de nådde sex raka nollor var i december 2005, då blev det tillslut hela 11 matcher i sträck utan insläppt mål.

Alisson Becker har hållit nollan 17 gånger i Premier League denna säsong och inför denna PL-omgång leder han tävlingen om the Golden Glove med tre clean sheets fler än Manchester Citys Ederson.

Mohamed Salah är bara ett mål ifrån att ha gjort 50 Premier League-mål på färre matcher än någon annan spelare i Liverpools historia.

Om Salah spelar blir det hans 66:e match och det nuvarande rekordet hålls av Fernando Torres, som nådde 50 mål efter 72 spelade matcher.

Ett mål mot Burnley för Salah skulle innebära att han skulle tangera ett Premier League-rekord. Tidigare har Alan Shearer nått 50 ligamål på 66 matcher, något som Salah alltså kan göra imorgon. 

Sadio Mané har nu gjort mål i de fem senaste hemmamatcherna i ligaspelet, det är åttonde gången som en Liverpoolspelare lyckas med bedriften i Premier League.

Om han gör mål mot Burnley så delar han bedriften att göra mål i sex raka hemmamatcher med Michael Owen. Endast två spelare, Luis Suarez (7) och Fernando Torres (8), har haft en längre streak.

Mané är två mål ifrån att ha gjort 50 mål för Liverpool.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild