Stekhet anfallstrio

Bild till nyheten Stekhet anfallstrio
Firmino, Mané och Salah har efter matchen mot Crystal Palace gjort mål i samma match hela elva gånger sedan starten av förra säsongen.

Supertrion Roberto Firmino, Sadio Mané och Mohamed Salah har gjort mål i samma match elva gånger i alla turneringar sedan de började att spela tillsammans i början av förra säsongen.

Första gången som alla gjorde mål i en och samma match var i premiärmatchen mot Watford förra säsongen - det var den första matchen som de spelade tillsammans i tävlingssammanhang.

Jämfört med andra anfallstrior som har spelat på Anfield så är Firmino, Mané och Salah helt överlägsna när det gäller att göra mål i samma match.

Luis Suarez, Daniel Sturridge och Raheem Sterling var nära att skjuta Liverpool till en Premier League-titel säsongen 2013/14, men de tre gjorde inte mål i samma match en enda gång.

Lite längre tillbaka i tiden så var Fernando Torres, Dirk Kuy och Steven Gerrard en farlig anfallstrio, även om Gerrard hade en roll lite lägre ner i plan än dagens trio. Gerrard, Torres och Kuyt gjorde mål i samma match endast en gång och det var i 4-0-segern borta mot Marseille i gruppspelet i Champions League 2007/08.

Senast Liverpool blev ligasegrare 1989/90 gjorde trion Ian Rush, John Barnes och Peter Beardsley helt fantastiska 70 mål tillsammans. Firmino, Mané och Salah gjorde sammanlagt 57 mål förra säsongen. Trion från 89/90 gjorde endast mål i samma match två gånger.

Under debutsäsongen som anfallstrio så gjorde Firmino, Mané och Salah mål i samma match åtta gånger. Fem av dessa matcher var i Premier League och tre var i Champions League.

Denna säsong har trion gjort mål i samma match tre gånger. Alla tre matcher har varit på Anfield - 4-0-segern mot Röda Stjärnan i Champions League, 5-1-segern mot Arsenal i mellandagarna, och nu sist i 4-3-segern mot Crystal Palace.

Liverpool har vunnit samtliga matcher där alla tre har gjort mål, bortsett från den första mot Watford som slutade 3-3.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer