Ligans mest värdefulla spelare

Bild till nyheten Ligans mest värdefulla spelare
Mohamed Salah värderas högst i Premier League och Liverpool har den näst dyraste truppen i ligan.

Transfermarkt är en sida som mäter marknadsvärdet för spelare i fotbollen. De menar att Mohamed Salahs marknadsvärde är £135M. Detta gör egyptiern till Premier Leagues mest värdefulla spelare, tillsammans med Harry Kane, Kevin De Bruyne och Eden Hazard.

Den otroligt höga summan innebär att Salah själv är värd mer än hela truppen för Huddersfield och Cardiff. Huddersfields trupp beräknas vara värd £108M och Cardiffs £80M

Den Liverpoolspelare som är värd näst mest är Roberto Firmino. Brassen värderas till £72M. Virgil van Dijk och Sadio Mané följer därefter med ett värde på £68M.

Av spelarna som blev uttagna till den senaste samlingen med Englands landslag är Trent Alexander-Arnold den Liverpoolspelare som värderas högst, han värderas till £41M. Högerbacken kommer på en åttondeplats på listan över de mest värdefulla spelarna i den engelska truppen. Harry Kane toppar listan följd av Raheem Sterling och Dele Alli.

När det gäller trupperna i Premier League så är det Manchester Citys trupp som värderas högst. Pep Guardiola basar över en trupp värd smått otroliga £1,02 miljarder.

Liverpool kommer på plats nummer två i den tabellen med ett värde på £838M. På plats tre kommer Chelsea vars trupp värderas till £747M. Tottenhams trupp värderas till £747M.

Liverpools kommande motståndare i Champions League, Bayern München, har en trupp som värderas till £683M.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer