Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Regeländring i CL

Bild till nyheten

En regeländring i Champions League kan påverka hur klubbarna väljer att agera under transferfönstret i januari.

Den 1:a januari öppnar transferfönstret i England, och hålls öppet fram till 31:a januari klockan 24:00 svensk tid. Till skillnad från sommarfönstret, så stänger januarifönstret för Premier League-klubbarna på samma dag som för de andra europeiska ligorna.

Vad gäller spelarköp i januari för Liverpools del verkar det bli lugnt, i alla fall är det vad Jürgen Klopp säger i var och varannan intervju. Det sker dock en intressant regeländring som gäller spelarköp och Champions League.

Förra säsongen kunde exempelvis Philippe Coutinho inte spela Champions League för Barcelona då han redan hade spelat i turneringen med Liverpool. Denna restriktion är nu borttagen.

Detta blir första gången som en spelare kommer att kunna spela för två olika klubbar under samma Champions League-säsong. Regeländringen gäller även Europa League.

En naturlig följd av detta är exempelvis att storklubbar kan se större fördelar med att värva klasspelare i januari än vad de tidigare gjort.

Liverpool kan registrera upp till tre nya spelare inför utslagsrundorna, som startar med en match mot Bayern München hemma på Anfield.

En annan viktig regeländring är att lagen nu kan byta in en fjärde inhoppare om det är så att matchen går till förlängning.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild