Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten

Jürgen Klopp mötte pressen inför mötet med Arsenal imorgon kväll. Se presskonferensen i videoformat eller läs en sammanfattning i text nedan.

(Presskonferensen startar 18 minuter in i klippet ovan)

Jürgen Klopp om Morenos uttalanden:

– Dörren är alltid öppen om någon spelare vill prata med mig. Att Alberto är missnöjd över lite speltid är normalt, men det är inget som märks under träningarna. Han är 100% professionell.

Om Arsenal:

– Jag tror inte att de kommer att vifta med en vit flagga. Det kommer att bli en tuff match, och vi måste fokusera på vår egen situation och göra det bästa vi kan.

– Vi måste spela mycket bättre än vad vi gjorde senast mot Arsenal. Vi försvarade oss inte så bra som vi kan i den matchen. Det var en period där vi också spelade sämre mot Napoli. Vi använde matcherna för att analysera och därefter förändra lite i spelet.

– Arsenal är ett lag som har väldigt bra kontringar. De har fantastiska anfallare och snabba yttrar. De är ett väldigt bra lag.

Om Milner, och skadeläget allmänt för truppen:

– Milner kommer inte att vara tillgänglig imorgon. Han är dock nära att vara tillbaka och kan vara aktuell inför nästa match. (Mot Manchester City reds. anm).

– Moreno är tillbaka i träning. Dom Solanke är skadad. Joel och Joe är fortfarande en bit ifrån att vara redo för spel, men rehabiliteringen går bra för de båda. 

Om Alex Oxlade-Chamberlain:

Oxlade-Chamberlain fick äntligen börja löpa igen denna vecka efter lång frånvaro på grund av knäskada.

– Det är den bästa nyheten vi kunde få. Det ser till och med ut som att han kan vara tillbaka i full träning i februari eller mars. Det är fint att ha honom här. 

– Det ser väldigt bra ut. Han behöver tid, och musklerna måste vänja sig med intensiteten igen, men kollar man på honom nu ser det ut som att han kan spela imorgon, men det går självklart inte. Det kommer att bli kul när han är tillbaka. Han ligger före schemat, och nu ska vi inte pressa honom för hårt eller hålla honom tillbaka.

– Om det fortsätter så här så kommer han att kunna spela Premier League-fotboll denna säsongen.

Om att leda ligan med sex poäng:

– Det är för tidigt. Om vi har en ledning på sex poäng med en match kvar hade det betytt något. Målet för säsongen är att kvalificera oss för Champions League, och det jobbar vi fortfarande efter. Vi tänker inte på något annat. Vi måste få resultat, sedan får vi se vad som händer.

Om lördagens match:

– Grabbarna är inte dumma. Det kommer att bli svårt att slå Arsenal, men det är det vi vill uppnå. Jag vill ha sådan atmosfär som när publiken fick reda på ställningen i Leicester - City.

Om Shaqiri:

– Han gör det väldigt bra. När han har bollen kan du se att alla runt omkring honom tar löpningar eftersom att de förväntar sig att få bollen. Han har varit fantastisk, men det finns fortfarande mer att vänta sig av honom. Vi pratar tillsammans om hur han kan förbättra sig, men med boll gör han det väldigt bra.

Bannerbild