Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

– Vi måste ha mycket boll

Bild till nyheten

Pep Guardiola diskuterar söndagens möte mellan sitt Manchester City och Liverpool.

Mohamed Salah (3), Roberto Firmino (2) och Sadio Mané (2) gjorde totalt sju mål för Liverpool mot Manchester City förra säsongen, då de ljusblå förlorade tre av fyra möten mellan klubbarna i Premier League och Champions League.

Detta är också trion som Pep Guardiola fruktar mes när hans City gästar Anfield på söndag. Därför uppmanar Guardiola sina spelare att låta Liverpool ha bollen så lite som möjligt.

– Något som gör stor skillnad är hur ofta du tappar bollen, slog Guardiola fast på sin presskonferens tidigare under dagen.

– I Champions League-matcherna så tappade Liverpool nästan aldrig bollen. Detta är spelare som är väldigt farliga, och som har ett bra samarbete. Mané och Salah älskar att utnyttja ytan bakom backlinjen, och de gör det väldigt bra.

– Jag har alltid trott på mitt egna spel. Vi måste anfalla bättre, och försvara oss bättre när vi tappar bollen. 

– Jag förväntar mig att det inte är samma Liverpool på Anfield som det var mot Napoli.

– Vi måste försvara oss, men inte när vi anfaller, för det är tråkigt, och vi måste vara oss själva. I denna typ av matcher måste vi vara oss själva. 

– Förlorar vi så är det bara att gratulera Jürgen. Men vi försöker att förbättra oss, och vi kommer att försöka igen.

– De är duktiga, och trots att vi är City och gör en massa bra saker så gör de också många saker som är bra. Vi måste försöka att stoppa de tre anfallarna på söndag. Vi måste anfalla, och vara så bra som möjligt.

– Liverpool förtjänar all det beröm som de får. Vi har också fått mycket beröm, och när du har en vision börjar du jämföra med andra. Vi ska vara stolta över oss själva, vilket vi är. Det enda som vi kan försöka att göra nu är att göra jobbet.

Bannerbild