Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

"Finns inget bättre än ett sent mål"

Bild till nyheten

Roberto Firminos segermål på stopptid mot Paris Saint-Germain var precis vad Andy Robertson kände att Liverpool förtjänade efter ytterligare en dramatisk kväll på Anfield.

Alla förväntningar var på topp inför Champions League-återkomsten när Liverpool tog emot en av turneringens stora favoriter på Anfield.

Daniel Sturridge och James Milner satte Liverpool i förarsätet genom ett mål vardera under den första halvleken. Men Paris Saint-Germain ville annat och reducerade tätt därefter genom mål av Thomas Meunier. Liverpool såg länge ut att hålla såväl Neymar och Kylian Mbappe utanför händelsernas centrum, innan den sistnämnde kvitterade i matchminut 83.

Men Firmino, som bytte med en av kvällens många glädjeämnen, Daniel Sturridge, avgjorde till Liverpools fördel genom att skjuta in 3-2 bakom Alphonse Areola.

- Alla fans och alla spelare, alla runt den här klubben, har väntat på att Champions League ska börja sedan maj, sade Andy Robertson till BT Sport.

- Vi började bra. Vi gjorde det lite svårt för oss själva men det finns inget bättre än ett sent mål.

- Jag kände att vi kontrollerade matchen. Självklart släppte vi in ett mål strax före halvtid och vid 2-1 blev vi lite obekväma, fortsatte Skottlands nya lagkapten.

- Jag tyckte att vi kontrollerade andra halvlek tills de kvitterade. Vi känner till spelarna de har och det var nog den enda gången de verkligen öppnade upp oss.

- Vid den tidpunkten trodde vi att det skulle bli oavgjort men killarna kämpade på. Vi fortsatte och hittade en andra våg de sista 10 minuterna, chanserna kom och "Bobbys" avslut var jättebra. Det var en riktig laginsats, avslutar Robertson.

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild