Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Provspelade mot Carra och Owen

Bild till nyheten

Inte många svenskar kan ståta med att ha provspelat för Liverpool Football Club!
Möt Pelle Johansson – MÅNADENS MEDLEM i augusti.

FAKTA

Namn: Pelle Johansson

Ålder: 40 år 

Yrke: Egen företagare inom Trädgård och Pooler

Familj: Sambo och två barn, Maja, 15, och Ville 11 år 

Bor: Enköping 

Intressen: Fotboll över lag, padel, barnens idrotter 

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i augusti och får 500 SEK i Sammy Coins att shoppa för på Sam Dodds. Vi gratulerar!

* När och varför började du hålla på Liverpool?

– Man föddes väl till Liverpoolare!? Skämt åsido. Men vid 11-12 års ålder började det bli mer intressant än tidigare. När jag sedan som 14-åring fick chansen att provspela på Melwood så var jag såld!

* Provspelat för Liverpool!? Vilken grej! Berätta mer!

– Det fungerade så att man fick söka sig till klubben och sedan kollade de upp vem man var och vad man hade uträttat och då fick jag en inbjudan.

– Det här var 1992 och min helg bestod av en träning och tre halvlekar spel. Det var en finne och en tysk kille med, resten var britter. I Liverpoollaget vi mötte fanns Jamie Carragher och även Michael Owen, men då hade man ju inte koll på att de skulle bli så bra som de blev.

– Jag kommer dock ihåg högen med skor som väntade efter träningen. Det var bara att sätta sig ner och putsa dem fina. De hävdade att de var A-lagets skor, men än idag har jag ingen koll. 

– Ett annat minne var också att bara två spelare fick parkera bilarna inne på området under denna tid och det var Ian Rush och John Barnes. Resten fick parkera utanför. Nu har det ju hänt en del runt Melwood, men planerna ligger kvar. De är bara lite bättre nu.

* Vilken nivå har du själv spelat på?

– Jag har spelat för Enköpings SK i division 1 och i Superettan och är nu ledare i klubben.

* Vilket är ditt bästa LFC-minne?

– Live är alltid bäst. Åttondelen mot Porto, kvartsfinalen mot Man City, semin mot Roma och finalen på Anfield med storbild i våras var magiska ögonblick – och det slår nog allt.

– På hemmaplan är finalen mot AC Milan 2005 det bästa minnet. Såg matchen med en kompis i en källarlägenhet här i Enköping.

* Favoritspelare dåtid och nutid?

– Robbie Fowler har jag alltid älskat för att han är den han är och med en sjuk näsa för mål. Just nu är Bobby Firmino min hjälte.

– Vi skulle aldrig återvinna så mycket boll högt upp i banan utan honom. Helt avgörande för att Salah och Mané kan få glänsa.

* Drömspelare i Liverpooltröjan?

– Svårt att säga någon, men jag hade önskat någon med ett fruktat skott utanför straffområdet när lagen backar hem och det blir för trångt. Kan man få in en ung Gerrard så är det taget.

* Hur många gånger har du besökt Anfield?

– Har inte någon jättekoll, men cirka 30 gånger kanske.

* Vad tror du om chanserna i ligan och cuperna i år?

– Känner mig optimistisk över ligan då vi kommer att hamna 1:a eller 2:a. Lite väl mycket snack om oss i år bara.

– Man måste se att City har haft ytterligare ett år på sig att spela ihop sitt lag och det brukar löna sig. Men va fan! Klart att vi vinner!

– När det gäller Champions League så hoppas jag på minst kvartsfinal. Jag tycker europaspelet passar vår spelstil väldigt bra. FA-cupen ska vi vinna i år och Ligacupen tycker jag är väldigt viktig då det är bra för våra truppspelare.

* När och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Det måste du hjälpa mig med Pelle! Varför? Jag tycker att det är viktigt att vi stöttar varandra och förhoppningsvis kan påverka några beslut som ibland måste tas. Helt enkelt att vara delaktig.

* Något som du saknar på hemsidan?

– Jag gillar ju att det blir personligt så gärna fler intervjuer med supportrar runt om i landet.

* Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att valet är över så att man bara kan koncentrera sig på Liverpool FC!

Bannerbild