Förtjänar Mané mer beröm?

Bild till nyheten Förtjänar Mané mer beröm?
Statistik från de tre senaste säsongerna visar att Sadio Mané är en av de bästa spelarna i Premier League.

Det finns inga tvivel om att Sadio Mané var en viktig pjäs för Liverpool under förra säsongen, men han hamnade ändå under perioder i skuggan av Roberto Firmino och Mohamed Salah.

Det finns stjärnor i Premier League som har hyllats betydligt mer än Mané - men vad säger statistiken?

Liverpool Echo har tittat på Manés siffror under de tre senaste säsongerna och jämfört dem med några av Premier Leagues största stjärnor.

Eden Hazard, som anses vara en av de absolut bästa spelarna i ligan, har spelat 101 matcher under de tre senaste säsongerna. På de matcherna har han gjort 32 mål, vilket ger ett snitt på ett mål var 239:onde minut.

Mané har spelat 93 matcher, men har gjort 34 mål, vilket ger ett snitt på mål var 208:onde minut.

Hazard har slagit 4534 passningar mot Manés 2946, men Mané slår belgaren både på att skapa chanser för laget och målgivande passningar. Hazard har enligt statistiken skapat 15 stora chanser, skjutit 184 gånger och noterats för 12 assists, medan Liverpoolyttern har stått för 22 stora chanser, 213 skott och 18 assist.

Mané blev mer eller mindre den spelare som skulle ersätta Raheem Sterling på Anfield, och även engelsmannen får se sig besegrad av Mané på många fronter av den statistik som Echo har sammanställt. 

Manchester City-spelaren har med sina 19 assist gjort en mer än Mané, men ligger efter både på mål (31) och chanser skapade (20). Sterling har också spelat för matcher än Mané (97).

Även Tottenhams effektiva målmaskin Son Heung-Min har sämre statistik än Mané under de tre senaste åren, med 31 mål, 13 assists och 20 skapade chanser.

Det finns dock en spelare som slår Mané, och det är Alexis Sanchez. Chilenaren har gjort 46 mål på 99 matcher, skjutit 324 skott, skapat 33 stora chanser och stått för 20 målgivande passningar.

Det som Mané dock har, som inte Sanchez har, är åldern på sin sida. Sanchez blir 30 detta år, och hans prestationer under förra säsongen tyder inte på att han kommer att fortsätta att bidra med lika mycket poäng som för två-tre säsonger sedan.

Sadio Mané har fyllt 26 år i år, och är påväg in i den ålder som anses vara en fotbollsspelares bästa.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer