Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp inför United

Bild till nyheten

Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot Manchester United - där diskuterades bland annat transferfönstret och José Mourinho.

Klopp om transferfönstret:

– Jag tycker att idén om att stänga fönstret tidigare var bra. Vi har gjort det, men ingen annan i världen har följt efter! Vi gjorde det också under ett VM-år, så du får spelarna tillbaka tre dagar innan säsongen drar igång - det är inte perfekt. Det finns inget att säga om det (på frågor om Mignolet, Ings och Markovic). Inget är bestämt. Vi har ett par veckor kvar, vi får se vad som händer.

Om Liverpool mot United under lördagskvällen:

– Det är en träningsmatch, men det är också Liverpool mot United. En stor match, folket i USA ser fram emot det, det är minst 100 000 som ska titta! Vi ser verkligen fram emot matchen.

Om José Mourinho:

– José kan säga vad han vill, jag kan göra detsamma, men jag är inte så intresserad av Manchester United. Vi känner press och ansvar endast inför våra egna fans.

Om att spela i USA:

– Jag har älskat denna sport sedan jag var tre år gammal. Amerikanarna får själva bestämma vad de föredrar, men om du kan samla ihop 100 000 människor för att se en fotbollsmatch så tycker jag att det säger ganska mycket. Jag tror inte att alla de åskådarna har kommit med flyg från Europa! Denna klubb är så stor att vi kan resa vart som helst och ändå hitta Liverpool-supportrar, något som är väldigt fint.

Om kommande vecka:

– Under nästa vecka ska vi på träningsläger i Evian i Frankrike. Då kan allt handla om fotboll. och du skulle kunna kalla det för "min" vecka, sa Klopp leendes och antydde att lägret i USA även var lite på grund av PR för Liverpool FC.

Om Naby Keita:

– Troligtvis, svarade Klopp på en fråga om Keita kommer att missa morgondagens match.

– Han har en ömmande nacke, efter åtta timmar på ett flyg med aircondition. Ganska skönt, men inte skönt nog för honom. Han är på bättringsvägen, och vi ska även ha en träning imorgon. Det är inte allvarligt.

Om högerbacksplatsen och försvaret:

Managern fick också frågor kring kampen mellan Trent Alexander-Arnold och Nathaniel Clyne om högerbacksplatsen under kommande säsong.

– Och Joe (Gomez)... och Rafa Camacho. Förhoppningsvis behöver jag inte ta något beslut nu. Vi har många bra backar, vilket är en perfekt situation för en tränare. Troligtvis så kommer alla att få spela, och den som är i bäst form kommer att få spela mest.

– Det kunde ha varit bättre, det är klart, svarade Klopp på en fråga om hur försvarsspelet har varit under försäsongen. 

– Det är något som vi alla vi jobba med, vi vet hur vi måste försvara oss. Vi har inte haft någon bestämd uppställning, detta är försäsong.

Bannerbild