Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Manés fina gest inför finalen

Bild till nyheten

Sadio Mané minns tillbaka på finalen 2005, och avslöjar en fin gest han gjort inför morgondagens final mot Real Madrid.

– Jag minns AC Milan mot Liverpool 2005. De låg under med 3-0, så blev det 3-3 och sedan straffar. Det var ett viktigt minne för mig. Jag tittade på matchen i min hemstad, Bambali. Jag minns att jag såg matchen med min vän, och när det stod 3-0 var han förbannad och sprang som en galning för att komma bort. 

– Han kom sedan tillbaka i slutet och han kunde inte tro sina ögon. Än idag har han svårt att ta in att det verkligen hände. 

Mané håller fortsatt kontakt med familj och vänner, bland annat killen som missade upphämtningen till 3-3, från stället där han bodde då han såg Liverpool i finalen som 13-åring.

– Jag pratade med honom igår. Han är ett stort Liverpool-fan. Han är fortfarande i Senegal. Han heter Youssouph Diatta. Han bad mig att inte ligga under med 3-0 denna gång, berättar Mané.

– Ingen i byn kommer att jobba denna dag. Min familj bor kvar där fortfarande. Min mamma och min morbror. De kommer alla att titta på matchen. Det är 2000 invånare i byn. Jag köpte 300 Liverpooltröjor och skickade dit så att fansen kan ha dem på sig under finalen. Jag åker tillbaka i sommar efter VM, och förhoppningsvis kan jag visa alla en guldmedalj. 

– Jag var inte Liverpool-supporter då, jag höll på Barcelona, svarar Mané på frågan om vilket lag han höll på under den tiden.

Nu ska han själv spela i Liverpools åttonde final i den finaste av turneringar.

– Om du hade sagt till mig då att jag skulle spela i finalen, skulle jag ha sagt att det hade varit något helt otroligt som hade skett i mitt liv. 

– Jag tänker bara att det är otroligt att vara i finalen, men jag känner ingen press. Jag är bara glad och förväntansfull, avslutar Mané.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild