Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

- Har förändrat Champions League

Bild till nyheten

Liverpools inställning till Champions League den här säsongen har bidragit till att turneringens avslutande omgångar varit alltmer offensiv.

Detta anser den tidigare Liverpool-försvararen Mark Lawrenson, som refererar till Jürgen Klopps lag – som gjort 40 mål i turneringen – vilket är en faktor till andra blivit bättre och haft en offensivare inställning i slutspelet.

Liverpool sprang igenom sin åttondelsfinal efter att ha vunnit med 5-0 mot FC Porto i den första matchen, innan Premier League-mästarna Manchester City slogs ut genom segrar både hemma och borta.

En rekordliknande semifinal mot AS Roma producerade  hela 13 mål över två möten – den målgladaste tillställningen i slutspelsfasen av en Champions League-match - där Klopps mannar marscherade fram till en final i Kiev mot mesta mästarna Real Madrid.

- Vårt anfallsspel har varit helt lysande, vi har kört över motstånd. Vi har haft våra defensiva brister – men sånt är livet, säger Lawrenson till Liverpoolfc.com.

- Men jag tror att Champions League har förändrat fotbollen under de senaste tre månaderna. Om du tittar på kvartsfinalerna och semifinalerna, har antalet mål som lag har gjort varit helt fantastiskt.

- Jag tycker verkligen att det har förändrats de senaste två eller tre månaderna, i stor utsträckning tack vare Manchester City, Barcelona, Real Madrid och definitivt oss.

Liverpools Champions League-resa började redan i kvalspelet i augusti och sedan dess har laget gått obesegrade genom turneringen från tills förlusten mot AS Roma på Stadio Olimpico i semifinalen.

Återupplev glädjescenerna efter att LFC kvalificerat sig till finalen i Kiev i spelaren nedan.

Det har varit ett anmärkningsvärt återtåg till Europas finrum för Klopp och hans spelare - men Lawrenson misstänker att managern kände att den möjlighet fanns långt innan det blev verklighet.

- Det är fantastiskt, avslutar 60-åringen.

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild