Behöll tredjeplatsen

Bild till nyheten Behöll tredjeplatsen
Tottenham förlorade med 3-1 mot Manchester City under kvällen, vilket innebär att Liverpool fortsatt är trea i Premier League.

Lördagens Premier League-omgång såg ut att börja på bästa sätt för Liverpools del, när topp fyra-konkurrenten Chelsea låg under med 2-0 mot Southampton.

Men på bara åtta minuter vände Chelsea matchen och vann matchen med 3-2.

Liverpool höll dock avståndet till Contes mannar i och med segern mot Bournemouth med 3-0 senare under dagen.

Under kvällen spelade Tottenham mot Manchester City, och i och med att titeln sedan länge är omöjlig för Liverpool att vinna var det ett positivt resultat att City vann med 3-1.

Gabriel Jesus gjorde matchens första mål efter 22 minuter, och Ilkay Gundogan dubblade ledningen på straff två minuter senare. Christian Eriksen tände hoppet för Tottenham med ett mål i 42:a minuten, men efter paus satte Raheem Sterling spiken i kistan med 3-1 efter 72 minuters spel.

Detta innebär alltså att Liverpool behåller tredjeplatsen i Premier League.

Liverpool har nu 70 poäng på 34 spelade matcher, Tottenham 67 poäng på 33 matcher, och med sämre målskillnad. Liverpool har plus 43 mål medan Tottenham har 35 plusmål.

Chelsea på femteplatsen har nu 60 poäng med 33 spelade matcher.

I toppen av tabellen finns Manchester City med 87 poäng, medan Manchester United på andraplats har 71. Manchester United har spelat 32 matcher och möter West Bromwich under söndagen. Skulle det bli förlust för United är Manchester City mästare.