Klopp efter matchen

Bild till nyheten Klopp efter matchen
Jürgen Klopp summerar dagens seger, och lovordar självklart segerskytten Mohamed Salah.

I sin 100:e Premier League-match fick Jürgen Klipp sin 54:e seger. Den kom tack vare Mohamed Salahs avgörande 2-1-mål efter 85 minuters spel. Salahs 37 mål för säsongen.

– Grabbarna kan spela bättre, men de var fortfarande farliga, vilket är bra. Att ta tre poäng på en dålig dag är ofta det bästa, sa Klopp till Liverpool Echo efter matchen.

– Det var hårt arbete, väldigt intensivt och svårt, men i slutändan så förtjänade vi segern.

Matchen startade med att Crystal Palace skapade två chanser genom Wilfred Zaha. På den andra chansen fick hemmalaget straff.

– Vi startade inte matchen perfekt. De fick sin första chans, och Karius gjorde en fantastisk räddning. Sedan kom den andra långbollen. Det var 50-50, och farligt spel från båda spelarna. Jag tycker att Karius gick tufft in, och det blev straff till Crystal Palace, sa han om straffsituationen.

– Det gjorde matchen tuffare, men du måste fortsätta att spela fotboll. Vi gjorde inte det i första halvlek. Vi var inte bra nog i de avgörande ögonblicken.

– Inget av lagen spelade på sin bästa nivå, så det handlade om vem som ville göra det sista målet. Tillslut blev det vi som gjorde det, konstaterar managern.

Liverpool ville ha straff när Sadio Mané vände bort James McArthur som touchade Manés stödjeben vilket gjorde att senegalesen for i backen. Att han inte föll omedelbart gjorde att domaren bedömde det som filmning och delade ut ett gult kort till anfallaren.

– Det var ingen filmning. En filmning är när det inte finns någon kontakt. Det var 100% kontakt. Spelaren vill spela vidare, och när det inte går faller man till backen. Han väntade inte på kontakten, men kände den. Alla kunde se det.

– Vi kan inte säga att det var straff men det var heller ingen filmning. Så får han ta emot burop när han får bollen för att domaren var säker på att det inte var kontakt. 

Hemmapubliken ville i andra halvlek att Mané skulle blivit utvisad när anfallaren tog upp bollen med händerna i tron om att han skulle få frispark. Men domaren hade inte blåst.

– Det andra gula? Jag tycker att det var frispark till Sadio, men han gjorde en felbedömning när han tog bollen med händerna. Jag hann tänka 'okej, det var det, au revoir!'. Jag trodde att han var utvisad. Men i min mening skulle han ha fått frispark från första början.

Mohamed Salah gjorde sitt 37:e mål för säsongen - 29 mål i Premier League. Efter matchen kom det frågor om Klopp fruktade att förlora sin stjärna.

– Nej. Vad mer ska man säga? Du frågar om jag är bekymrad och jag säger nej. 

– Han är en skicklig anfallare. Om du bara gör mål när du har en perfekt dag så kan du inte göra 29 mål. Han är fantastisk, och bara att ha han på planen gör allt bättre.


4 kommentarer

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer