Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem i mars

Bild till nyheten

Lär känna Daniel Elgström som blivit framlottad till Månadens Medlem i mars.

Namn: Daniel Elgström

Ålder: 41

Yrke: Maskinoperatör

Familj: Sambo Sara och dotter Linnea, 8 år.

Bor: Lund, Skåne.

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i mars och får 500 kr i Sammy Coins på sitt medlemskonto att shoppa för på Sam Dodds. Vi gratulerar!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC? 

– Jag började hålla på LFC någon gång under mitten och andra halvan av 80-talet. Det växte liksom på en under tv-matcherna. Jag såg mycket engelsk ligafotboll från soffan med min styvfar (som var Chelseafan) och eftersom Liverpool var det enda engelska lag som spelade fin fotboll så var det naturligt.

 # Har du spelat fotboll själv? 

– Aldrig mer än i skolan och på bakgårdarna i min ungdom. 

 # Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV? 

– Har många fina minnen från Anfield, men måste ändå välja CL-finalen 2005. Jag såg matchen på en pub i Kristianstad ihop med andra röda. Puben var smockfull från både de röda och de rödsvarta. De hade sina stunder under första halvlek och vi tog över fullständigt redan innan kvitteringen. Dudek hinner knappt sätta handen på Shevchenkos straff innan stället töms på Milansupportrar och Kristianstad fylls av Liverpoolsånger.

# Din favoritspelare – dåtid och nutid? 

– Jag har aldrig direkt fastnat för enskilda spelare, men av de som inte längre spelar i klubben måste jag nämna Gerrard. Av de nuvarande håller jag Firmino extra högt (Salahs målkavalkad till trots). Bobby är överallt på plan och skapar oreda. Han är en mardröm för motståndarens samtliga lagdelar. Han skapar ständigt utrymme för andra, inte minst för Salah. Han måste vara en ovärderlig pjäs i Klopps filosofi.

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan? 

– En drömspelare för mig just nu, som jag skulle jubla stort över om han dyker upp i den röda tröjan, är Oblak, Atleticos målvakt. Karius har visserligen spelat upp sig, men jag skulle ändå värdera en världsklassmålvakt väldigt högt och för mig är Oblak just en sådan. Det förblir säkert en dröm dock med tanke på prislappen.

# Hur många gånger har du besökt Anfield? 

– Sex gånger.

# Vad tror du om slutspurten med Champions League och Premier League? 

– Jag tycker att topp fyra i PL känns givet. Vi har inte ett alltför tufft schema kvar och truppen är nästintill skadefri, samt att flera spelare ständigt presterar (förutom i senaste derbyt då då). 

– Det ska bli spännande att se hur City väljer att ställa upp mot oss i kvarten. Jag kan tänka mig att vi är lite av en mardrömsmotståndare för de stora som är kvar. Vi slår väl aningen ur underläge och har samtidigt kapacitet att rubba dem alla. Jag är dock född pessimist och ser på kvartsfinalen med stor oro. City har bredden och spetsen och Pep är alltid Pep. 

 # När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Tror att jag blev medlem under 2006. Jag blev tipsad av en vän och det var ju givet att man ville vara med. Det är viktigt att vi organiserar oss och håller ihop i sann liverpoolanda. Att vara en betalande medlem hjälper ju till med just det. 

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu? 

– Som det är nu saknar jag inget . 

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Mest av allt önskar jag mig en PL-titel. Denna önskan har ofta legat som nummer ett önskelistan över åren och det tror jag att den har gjort för de flesta liverpoolsupportrar.

Bannerbild