Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Klopp efter avancemanget

Bild till nyheten

Jürgen Klopp mötte pressen efter att Liverpool avancerat till kvartsfinal i Champions League. Mycket fokus låg på de kommande kvartsfinalerna - och självklart kom helgens möte med Manchester United på tal.

Jürgen Klopp om vad han tog med sig från matchen:

– Behöver jag egentligen fler positiva saker att ta med mig? Om man spelar oavgjort i första matchen, bortamatchen under utslagsrundan, och sedan vinner på hemmaplan kanske det känns lite annorlunda än idag, men det bästa resultatet man kan nå är att gå vidare till nästa runda. Något som vi lyckades med.

– Jag tycker inte att vi kunde ta avancemanget för givet innan dessa matcher, så det känns väldigt bra ikväll. Det var en stor utmaning att förbereda sig inför denna matchen, det var såklart ett annorlunda läge än inför de flesta andra matcher. Jag tycker att grabbarna gjorde det otroligt bra - de visade bra attityd och spelade bra fotboll, vi försvarade oss väldigt bra. Nu är vi vidare till nästa runda så jag behöver egentligen inte mer än så.

Om möjligheten att kunna göra fem förändringar inför matchen:

– Robbo hade en liten känning. Trent har spelat mycket. Virgil har spelat mycket. Det var viktigt att rotera för att behålla rytmen. Vi är vana vid hur det fungerar - vi har en match, vi förbereder oss, vi tränar inte så tuffa pass så intensiteten är viktig. 

– Mo Salah exempelvis, skulle han träna imorgon eller spela 20 minuter idag? När det gäller Sadio så var det inte allt för intensivt ikväll, även när han var väldigt aktiv på planen. Det handlade inte om rotation, det handlade enbart om att välja rätt lag till just denna match. För Adam var det helt klart viktigt med 90 minuter, man såg att han kom in i det mer och mer.

– Ingsy fick några minuter, Joe Gomez spelade efter två-tre veckors frånvaro vilket var väldigt viktigt. Nu kan vi förbereda oss inför matchen mot Manchester United. Jag ser fram emot det.

Om Liverpool har någon fördel i och med att Manchester United spelar sitt andra möte mot Sevilla efter helgens Premier League-match:

– Jag kan inte svara på det. Du får fråga på den andra presskonferensen på torsdag eller fredag. Manchester United är väldigt rutinerade och i bra form. Som vi såg igår kan de göra mål sent, de har orken, så jag tror inte de är oroliga för att spela i helgen och sedan på tisdag. 

– Vi tänkte inte en sekund innan matchen mot Newcastle att vi skulle spela igen på tisdag. Det är så det fungerar för oss. Ett steg i taget och sedan kan man börja tänka på vad som kommer. Så nej, jag tror inte att det är en fördel för oss.

Om huruvida det var bestämt sedan innan att Salah skulle bytas in mot slutet:

– Det är helt normalt att folk tänker på skaderisken men sådant kan hända hela tiden, vilket är ett problem. Vi hade en plan på att ge honom de sista 20 eller 15 minuterna. Om det var bara 15 minuter skulle han få lov att träna imorgon! Nej, jag sa till honom att om han springer mycket så behöver han inte träna imorgon - jag tycker att han var rätt aktiv!

Om samtalet med Iker Casillas efter matchen:

– Det var hans 167:de match i Champions League, eller hur? Wow. Jag tror att hela truppen har spelat färre matcher. Jag kan inte säga hur många, men han vill självklart spela ett par till.

Om Jordan Hendersons skadesituation:

– Det var "bara" en lårkaka, om man kan säga så. Det gör ont, men det var en lårkaka och bör inte vara något problem.

Om att Liverpool nådde kvartsfinal i Champions League för första gången på nio år:

– Det känns bra, om jag ska vara helt ärligt. Det känns väldigt bra. Jag kan inte känna hur de som väntat känner, men jag tycker att det känns bra. Att nå kvartsfinal är bra. Vi är nöjda över att ha nått så här långt. Jag tycker att det var på tiden att vi nådde hit igen. Det är en bra utveckling i Liverpool just nu, det är en bra period, men man måste lyckas i en turnering som Champions League annars är det ingen som märker att man utvecklats.

– Jag är glad för alla inblandades skull att vi tog oss vidare. Nu är det klart och nu måste vi fortsätta.

Om Liverpools utveckling har skett snabbare än han förväntat sig:

– Jag har aldrig riktigt haft en tidsplan för det. Jag har inte tänkt "nu måste vi vara här och sen måste vi vara där". Jag vill inte förminska detta, men jag vill heller inte göra det till en för stor grej. Jag känner att vi hör hit i år, för att vara ärlig - det borde inte komma som en överraskning. 

– Nästa runda kommer att bli mycket tuff. Det är sju andra lag riktigt bra lag som är inblandade. Kanske fyra eller fem av de lagen kan komma att vara engelska, vilket inte gör saken lättare. Men jag känner att vi kommer ha en chans att ta oss vidare till semifinal, helt klart. Det är målet. Men vi måste ta det steg för steg och idag njuter vi lite. Vi hade chansen i år att ta oss vidare för första gången på länge, och nu har vi lyckats med det. Jag tycker att vi ligger bra till.

Bannerbild