Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Mathias Elmgren

Bild till nyheten

Målvaktsfantomerna Clemence och Grobbelaar fick Mathias Elmgren att förälska sig i Liverpool när 80-talet var ungt.
Själv drar han fortfarande på sig handskarna en gång om året...

Namn: Mathias Elmgren

Ålder: 45

Yrke: Lärare

Familj: Partner och två barn

Bor: Vaggeryd i Småland

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i februari och får för detta 500 kr i Sammy Coins från klubbshopen Sam Dodds. Vi gratulerar!


# När och varför började du hålla på Liverpool FC? 
– Precis som för många andra ”skyller” jag på Tipsextra och framför allt lagets framfart under 80-talet. I den åldern är det lätt att falla för det bästa laget och det var Liverpoolspelare som jag ägnade timtals åt att teckna i mina Busterinspirerade serierutor.
# Har du spelat fotboll själv? 
– Ja, men jag saknar helt vinnarskalle och det, ihop med en tämligen obefintlig bollkänsla, är inte bästa receptet för framgång. När jag började spela fotboll stod jag i mål. Ett givet val med pappa som gammal A-lagsmålvakt (har alltid fått höra att han som 21-åring fick lägga ner karriären "på grund av" att jag föddes) i Waggeryds IK och dessutom tränare för mitt pojklag.
– Efter några år ville jag börja spela ute men då ingen annan lagkamrat visade intresse för målvaktsposten fick jag fortsätta där ända fram till tonåren då vi lånade in en yngre målvakt till laget och jag fick ta steget upp till mittbackspositionen. Det var kul ett tag men jag insåg att det var roligare att träna än att spela match. Och inte blev det bättre efter att vi på en träning haft en frisparkstävling för att kora frisparksskytt till nästa match. Jag vann och vid kommande match fick jag chansen i ett bra läge - pang, ribba in! Men av någon anledning fick jag aldrig lägga någon offensiv frispark igen. Det tog död på lusten och efter det valde jag alltid tröja 13, i hopp om att få börja på bänken. Det fungerade inte, jag fick starta ändå. Så när träningen drog igång efter sommaruppehållet strax innan jag skulle börja nian, valde jag att ligga kvar vid badet och det blev aldrig någon mer träning. Men jag kan i alla fall ståta med att ha gjort mål på 100 % av mina frisparkar.
– Idag drar jag på mig målvaktshandskarna en gång om året då vi lärare möter årskurs nio. Vilt flaxande mellan stolparna och huvudlösa utrusningar har resulterat i sprickor i revben och mer eller mindre invaliditet under sommarlovets första veckor. Men det är det värt så länge jag en gång om året får låtsas vara Bruce Grobbelaar.
# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV? 
– Jag plockar bort Istanbul, det är för givet och väljer istället vändningen mot Dortmund i EL för snart två år sedan. Matchen, nerven, underläget, uppryckningen och till sist – Lovrens avgörande på övertid – MAGISKT!
– På Anfield har jag inte varit med om någon vinst men att få se Lallana slå en perfekt hörna som Lovren (alltid denne Lovren) nickar in, får väl ändå ses som en bra Anfield-upplevelse. Synd bara att de spelade i Southampton då.

# Din favoritspelare – dåtid och nutid? 
– Den förste var nog egentligen Ray Clemence, med tanke på den egna målvaktsrollen (även om jag tyckte att Hitte-Joel var bättre). Minns att jag blev Spursfan en kort period när han gick dit. Men snart så tog Grobbelaar över idolskapet tillsammans med Ian Rush och John Barnes. Under en kort period var jag helsåld på Ronny Rosenthal för hans namn var så coolt.
– Sedan Carragher och Gerrard lämnade har jag haft svårt att verkligen knyta an till någon. Har till exempel inte kunnat komma på någon vars namn jag skulle vilja ha på ryggen (kärlek till laget mer än till enskilda individer) men idag måste jag lyfta fram Firmino som växt otroligt i mina ögon. Hans arbetsvilja och löpstyrka imponerar stort på mig. Sen vill jag nämna Milner också, inte för att jag alltid tycker att han är så jäkla bra men som idrottsman och för den inställning killen visar, är han en LFC-hjälte i mina ögon.
# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan? 
– Jag försöker följa med i transfersnacket och där får jag mängder att synpunkter på vilka vi bör satsa på men jag kan inte säga att jag drömmer om någon särskild spelare. Det blir som det blir. Däremot ser jag gärna att en svensk spelare kommer in och blir en given och bärande kugge i ett framtida mästarlag.
# Hur många gånger har du besökt Anfield? 
– Två. 0-1 mot Southampton hösten 2013 och 1-1 mot Burnley i höstas.
# Vad tror du om resterande delen av säsongen med Champions League och Premier League? 
– Jag har som regel att alltid förutsätta att det går och skogen, men efter första mötet med Porto måste väl även jag erkänna att jag räknar med kvartsfinal.
– Spontant vill jag svara att vi åker ut mot United i kvarten i CL och blir sexa i ligan. På något konstigt sätt känner jag mig mest bekväm med nederlag och krossade drömmar. Att veta att även om allt känns perfekt och det finns hopp om en ljus framtid, så vet man att det skiter sig till slut. Men för en gångs skull ska jag gå emot min natur och lovar nu att vi blir tvåa i ligan och åker ut mot Real Madrid i CL (om det blir i kvart, semi eller final vet jag dock inte).
# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben? 
– Som den medgångssupporter jag ändå är, gick jag med efter säsongen 13/14. Men det var inte det framgångsrika våren med mästerskapet inom räckhåll som ledde fram till det, utan snarare besöket på Anfield -13. Efter ett 20-tal år som inaktiv supporter, var det den resan som fick mitt hjärta att slå starkare än någonsin för klubben och jag började dagligen besöka LFC.nu och följa diverse LFC-relaterade konton på sociala medier. Det blev då en självklarhet att gå med i supporterklubben.
# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu? 
– Nej, inte något som jag tänkt på. Jag tänker att det räcker gott och väl för supportrar som vill hålla sig ajour med vad som händer kring klubben. Det är också en bra bas för att få reda på vad som händer på Liverpool-fronten i Sverige. Jag har ännu inte varit på någon träff men det är något som jag hoppas kunna haka på någon gång. En höjdare är att följa matchkommentarerna på sidan - ofta lika underhållande som själva spelet.
– Sen vill jag ofta ha mer, mycket mer när det gäller Liverpool. Men det hittar jag i mitt Twitterflöde och jag känner att hemsidan inte skulle vinna något på att publicera ”allt”.
# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 
– Jag tycker att det varit alldeles för dåligt med tipsvinster för min del i år. Under min debutsäsong som medlem tippade jag hem fem eller sex tröjor medan det bara blev en året därpå. Hittills i år har jag vunnit en gång i LFC-poddens tipstävling så det är onekligen hög tid för en ny LFC-tisha till Vaggeryd.

* Med sonen på Anfield.

Bannerbild