Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Per Åström

Bild till nyheten

Det var en herre vid namn Ian Rush som fick Per Åström att bli Liverpool-fanatiker i början av 80-talet.
Sedan dess har fotbollen varit en stor del av hans liv...

Namn: Per Åström 

Ålder: 48

Bor: Skellefteå 

Familj: Fru, dotter, hund och två katter. 

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i januari och får därmed 500 Sammy Coins att shoppa för på Sam Dodds. Vi gratulerar!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

 – Var en Tipsextramatch där Ian Rush sköt in segermålet – borta mot West Bromwich om jag minns rätt. Det var säsongen 82/83. Det var nånting med tröjorna och just Rushie.

# Har du spelat fotboll själv? 

– Japp, fotboll har sedan tidig ålder varit en stor del av mitt liv. Spelat med Skellefteå AIK i division 1 som på den tiden var serien under Allsvenskan. Skador gjorde att jag halkade in på tränarspåret. Som tränare var jag med och vann division 2 norra 2013 och numera är jag ungdomstränare i dotterns lag. 

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV? 

– Oj det är så många minnen...svårt att plocka ut bara ett! De dubbla FA-cup segrarna mot lillebror 1986 och 1989, cuptrippeln 2001, FA-cupfinalen 2006... Men det är klart att Istanbul 2005 sticker ut. Otrolig match!

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?

 – När jag började följa Liverpool var det Rush, King Kenny och Alan Hansen som var favoriterna. Gerrard under lång tid och nu så gör Salah många saker rätt, om jag säger så...

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan? 

– Coutinho eller Suarez vore nåt att värva tillbaka. Eller Messi. Men fick jag värva idag för att hjälpa Klopp så blir det dock inte en offensiv stjärna utan till en position där vi är i större behov av uppgradering. En nr 6 på mittfältet, en mittback (tveksam om Matip är rätt partner för VVD) eller en målvakt. För att balansera upp mittfältet, varken Hendo eller Can är optimala "sexor", så nyper vi Busquets från Barca.

# Hur många gånger har du besökt Anfield? 

– En enda gång och det var senaste gången som Man City vann på Anfield. 1-2 där Milan Baros gjorde 1-0 men Anelka tyvärr vände med två mål varav det sista på övertid.

# Vad tror du om säsongen 2017/18? 

– Oj, det blir spännande in i det sista. City vinner, sedan är det öppet om övriga CL-platser men vi kniper en av dessa. Vi slutar 3:a eller 4:a.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben? 

– Många år sen, kommer inte ihåg exakt när. Hur som helst så känns det som en självklarhet. Otroligt bra jobb av er som sköter sidan 

 # Något som du saknar på vår hemsida?

 – Nej.

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Seger mot West Bromwich på lördag kväll, alltså avancemang i FA-cupen.

* 346 mål på 660 matcher 1980-1987 samt 1988-1996. Legend.

Bannerbild