Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp efter matchen

Bild till nyheten

Jürgen Klopp menar att Liverpools insats var värd mer än den poängen laget fick med sig hem efter 3-3 mot Arsenal under fredagskvällen.

Liverpool dominerade mötet mot Arsenal under 54 minuter, och när Mohamed Salah sköt in 2-0 för bortalaget såg det avgjort ut. Dock skulle fem mardrömsminuter betyda underläge med 3-2. Liverpool lyckades rädda en poäng genom Roberto Firminos kvittering till 3-3. 

Under presskonferensen efter matchen förklarade Jürgen Klopp att han var mycket nöjd med insatsen, förutom under de förödande fem minuterna som såg Arsenal gå från underläge 2-0 till ledning 3-2.

– Andra halvlek var inte värre (än den första), vi gjorde det andra målet, en mycket fin individuell prestation. 

– I det stora hela så hade vi fler chanser, så det känns såklart inte jättebra. Vi hade fem minuter där vi hade uppenbara problem, individuella problem vid alla tre målen. I detta fall handlar det inte om lagets försvarspel i sig. 

– Första målet är varför man ska undvika inlägg, när bollen är i boxen är det 50-50, även om det var ett misstag i denna situation. Andra målet, felbedömning. Tredje målet, felbedömning. Vi låg för djupt, ingen offside och vi lät dem göra det enkelt. 

– Efter de fem minuterna spelade vi mycket bättre igen och förtjänade poängen. Det var det minsta vi förtjänade idag. Det är inte det resultat vi ville ha, men insatsen under 89 minuter var vad vi ville se. Vi spelade 94 minuter idag, och fem minuter var väldigt avgörande ikväll. Det är väldigt svårt att förklara, men vi måste lära oss av detta för att kunna göra det annorlunda. 

– Som spelare måste du vara mer arg än ledsen eller besviken efter en sådan här match. Vi gav dem chansen, vi öppnade dörren, och de tog tillvara på möjligheten. Det var en konstig match, många tänkte säkert att "detta är Liverpools kväll", för att sedan tänka "detta är Arsenals kväll".

– Vi slog tillbaka och tog en poäng. Vanligtvis, om man åker för att möta Arsenal så är en poäng helt okej, vi är inte dumma, men ikväll är känslan annorlunda. 

Efter kvällens match sa James Milner till Sky Sports att Liverpool måste spela tråkigare och lära sig att stänga matcher. Jürgen Klopp instämmer.

– Han har rätt, 100%. Han menar att vi måste kunna kontrollera matcher. Men ikväll handlade det inte om det. Vi gav inte bort taktpinnen, det handlade om misstag.

– Nästan alla var inne i boxen (vid det första målet), och om Joe Gomez tar ett steg fram och skjuter bollen till Tottenham och låter dem spela med den så skulle det inte bli något läge. Det var aldrig något läge egentligen, men eftersom vi inte agerade på rätt sätt så gjorde de mål. Det hade inget med att kontrollera matchen att göra, det går inte att undvika inlägg i 95 eller 96 minuter.

– Vad gäller det andra målet, om Xhaka skjuter det skottet mot Mignolet några fler gånger så räddar han 99,9% av dem, men inte idag. Vi måste ta det som det är. Det handlar inte om kontroll; självklart behöver vi kontrollera matcher, men det tyckte jag att vi gjorde. Sedan öppnade vi dörren för dem och då är Arsenal ett rejält hot. De har sådan kvalitet, Mesut Özil kunde njuta av matchen under ett par minuter. 

– Det är dessa saker som gör det svårt, och vi måste undvika att försätta oss i de här situationerna. Det kan räcka att lära sig av fem minuter från en match, men under just dessa fem minuter gjorde de tre mål, vilket gör det svårare att acceptera. De kunde ha gjort bara ett mål och då hade vi varit i fortsatt ledning. 

– Vi borde ha gjort fler mål, alla vet om det. Vi behöver inte prata allt för mycket om försvarsspel, för det handlade inte så mycket om det. Individuella misstag kan ske, men de kommer sällan under samma match. Vi borde ha gjort fyra mål till, vilket är en komplimang till vårt lag eftersom det inte är lätt att komma hit och spela den fotboll som vi gjorde.

– Det är därför som alla här inte tänker att om det skulle varit en vinnare så skulle det ha varit Liverpool. Nu fick vi en poäng, och det får vi acceptera, avslutar Klopp.

Bannerbild