Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Åsa Liljendahl

Bild till nyheten

20 maj 2005: Jerzy Dudek och Månadens Medlem utanför omklädningsrummet på Anfield.
Föga anade Åsa och "The Big Pole" då vilken roll han skulle komma att spela i den klassiska CL-finalen i Istanbul bara fem dagar senare...

Namn: Åsa Liljendahl 

Ålder: 48 år 

Yrke: Sjukhustelefonist 

Familj: Fru Camilla, norska skogkattflickorna Sané, Nilla och Khedira, huskatten Ior och schäfern Accta.

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i december och får därför 500 kronor insatta på sitt medlemskonto att shoppa för på Sam Dodds. Vi gratulerar!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC? 

– Oj, jag har hållit på Liverpool så länge jag kan minnas. Har liksom inte funnits något annat lag. Pappa är anledningen, plus Tipsextra.

# Har du spelat fotboll själv? 

– Ja i unga år. Kort och inte så framgångsrik karriär i Sunnanå SK.

# Vilket är ditt bästa LFC-minne - live på Anfield eller på TV? 

– Det får bli två minnen. CL-finalen mot Milan 2005, såg den tillsammans med min bror hemmavid. Helt galet var det. Brorsan hade gett upp i paus och jag sa att vi kommer igen, han tyckte att jag var dum i huvudet. :-) 

– Sedan att få stå på The Kop i den sista matchen för säsongen 2008/2009 (mot Tottenham, vinst 3-1) en resa som jag och brorsan planerat att göra tillsammans men som jag fick åka på själv, det är minnen som jag alltid kommer att bära med mig. (Åsas bror Per "Pertan" Erlingsson avled hastigt en tid innan resan, reds anm)

# Din favoritspelare - dåtid och nutid? 

– Svårt att välja bara en. Gerrard alltid, men Luis Garcia och Fernando Torres är två som för alltid fastnat. Ännu längre tillbaka så är det King Kenny. I dagens lag är det helt klart Firmino och Coutinho.

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan? 

– Jag är ju inte någon som drömmer så mycket om andra spelare. Det jag dock vill ha in i dagens trupp är en ruggigt bra mittback och en mittfältare som kan slå avgörande passningar framåt i banan.

# Hur många gånger har du besökt Anfield? 

– Sex gånger tror jag att det är.

# Vad tror du om säsongen 2017/18? 

– Började ju inte så bra som jag hoppats på men tycker att det sett bättre ut. Såklart hoppas och tror man ju inför varje säsong på ligavinst och en eller annan cup. Men att ta en topp 4-placering och vinna FA-cupen vore väl inte dumt. Sedan att ta sig så långt som möjligt i Champions League kanske till semi om vi har tur med lottningen.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben? 

– Det kommer jag faktiskt inte ihåg men det var nog brorsan som rekryterade mig skulle jag tro.

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?

– Nä inte vad jag kan komma på.

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Fotbollsmässigt så önskar jag på några bra spelare in i januari, att City, United och Chelsea tappar form (Arsenal gör ju alltid det), att vi radar upp segrar, vinner ligan och FA-cupen och varför inte Champions League också när vi ändå håller på. :-) Privat hoppas jag att jag och min familj får ha hälsan och må gott.

Bannerbild