Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp efter matchen

Bild till nyheten

Här följer en sammanfattning av Jürgen Klopps presskonferens efter 1-1 mot Spartak Moskva.

Klopp om huruvida han var frustrerad över resultatet:

– Självklart. Som jag har sagt ett par gånger redan, just nu är vi inte det lag i fotbollsvärlden med mest tur. Det är inte lätt för oss. Vi gjorde det väldigt bra i hur vi skapade chanser mot ett väldigt defensivt disciplinerat lag. 

– Vi ger dem heller inga riktiga chanser. Frisparken som leder till målet borde inte ens ha varit frispark, så det är svårt att påverka. Vi gjorde sedan vårt mål och kunde ha skapat ännu fler chanser. Vi hade 4-5 hundraprocentiga chanser, det är en besvikelse, men det är som det är. 

Om att spela kvartetten Coutinho, Firmino, Salah och Mané från start:

– Inför nästa match så måste vi vänta och se hur spelarna känner sig i morgon. Det är bra att ha alla dessa spelare tillgängliga. Det handlar inte bara om att välja ut ett lag och hoppas att något ska hända. Spelarna måste vara i form och ha en god rytm.

– För mig handlar det inte om namnen. Det handlar om hur vi kan prestera och i vissa lägen gjorde vi det otroligt bra, och i andra lägen mindre bra. Vi måste fortsätta jobba.

Om varför Liverpool inte kunde få in ett andra mål:

– För att vi inte gjorde det. Varför vi inte kunde göra mål är en väldigt bra fråga. Det är en bred fråga. Det handlar om lite otur här och där, flera bra målvaktsräddningar och felbeslut i avgörande lägen.

Om han har sett tillräckligt i de två första gruppspelsmatcherna för att vara självsäker på att de röda kan ta sig vidare till slutspel:

– Ja, självklart har jag sett tillräckligt. Vi vet mer om de två lagen nu, vi var det bättre laget i båda matcherna. Vi vet att Moskva hade skadebekymmer inför denna match och att Quincy Promes och ett par andra spelare kommer att vara tillbaka till nästa möte, något som kommer att förändra deras spel. 

– Vi är tillräckligt bra för att avancera till slutspel, men vi måste göra det. Om dörren är öppen måste du fortfarande gå igenom den. Och den här dörren är inte ens helt öppen, vi kan bara se en springa av ljus. Vi kommer vara redo att gå igenom den för att grabbarna jobbar otroligt hårt. Det syns att de verkligen vill det här. 

– Håll huvudet kallt, fortsätt kämpa, jobba hårt så kommer du att lyckas tillslut.

Bannerbild