Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Klopp inför Spartak

Bild till nyheten

Det blev en närmast farsartad presskonferens på Sheraton Airport Hotel i Moskva, där Jürgen Klopp själv fick rycka in och översätta åt översättaren och dessutom svara på några riktigt korkade frågor.
"Waste of time", var en av managerns sista kommentarer.
Men Loris Karius kommer i alla fall att starta i morgon.
SE VIDEOKLIPP HÄR.

Kort sammanfattning:

Jürgen Klopp

Redan tidigare under dagen bekräftade Klopp via officiella hemsidan Liverpoolfc.com att Loris Karius kommer att starta mellan stolparna.

Om vad han förväntar sig av mötet mot Spartak

– De är ett väldigt starkt och rutinerat lag och var väldigt framgångsrika ifjol (ryska mästare). Jag förväntar mig en intensiv och svår match.

Om darriga defensiven

– Defensiv organisering är ett lagarbete och vi jobbar med det hela tiden.

Om Philippe Coutinho

– Phil är fortfarande en ung spelare så förhoppningsvis kan han fortsätta att utvecklas. Han hade en fantastisk match förra veckan och är i god form igen. 

Om Quincy Promes-ryktena

– Han är en riktigt bra spelare. Det är inte så mycket att säga om det, de har många andra goda spelare. Vi har redan en nederländsk spelare som känner honom gott. Men det här är inte tillfället att snacka om sånt. 

"Waste of time" (Bortkastad tid) var en av Klopps sista kommentarer innan han lämnade pressrummet för att ge plats åt Loris Karius. Normalt besvarar han alla frågor vänligt och med stort överseende, men denna hade han säkerligen kunnat vara utan.

Loris Karius

Om morgondagens match

– Vi förväntar oss en tuff match. Det är Champions League och ny erfarenhet för många av oss. Jag har aldrig varit i Ryssland. Det är ett starkt lag vi ska möta, men vi kommer att vara redo. Jag startar gärna i morgon och tror att jag gör det.

Om de defensiva problemen

– Jag tror inte bara att det handlar om försvaret, utan det väldigt offensiva stilen. Det gör att vi måste ta några chanser. För det mesta har vi gjort det väldigt bra, men vi jobbar med saker som vi vet att vi måste förbättra. Det är inga problem, för jag vet att vi har kvaliteten.

Om målvaktskonkurrensen

– Det är en sund konkurrens. I en stor klubb är det alltid kamp om varje plats. Jag kan bara göra allt jag kan och visa managern att jag är redo för alla uppgifter. Jag vill givetvis spela Premier League-matcher också, men just nu är det så här och jag är glad åt att få chansen. Champions League är något som alla drömmer om, men mitt mål är att få spela regelbundet i ligan också.

Om att han också slet med att bli nr 1 i Mainz

– Det ser kanske ut som en liknade situation och jag tar med mig lärdomen. Jag använder både negativa och positiva upplevelser till att förbättra mig.

Truppen i Moskva: Karius, Mignolet, Ward, Lovren, Klavan, Moreno, Robertson, Matip, Flanagan, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Can, Firmino, Coutinho, Salah, Sturridge, Mane, Solanke.
Joe Gomez hemmavid på grund av avstängning efter det röda kortet mot Sevilla.
Bannerbild