Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens medlem: Jan Thurén

Bild till nyheten

Tidaholmssonen Jan Thurén glömmer aldrig första besöket på Anfield och när publiken stämde upp i YNWA.
"Sicka rysningar det gick genom kroppen då! Och tårar som trillade ner på kinderna. Den som ännu inte upplevt detta måste bara göra det. Ren kärlek i sin ädlaste form", säger Månadens Medlem.

Namn: Jan Thurén
Ålder: 54 år
Yrke: Sjukpensionär
Familj: Sambo och dotter
Bor: Göteborg
Aktuell: Framlottad till Månadens medlem i augusti och får 500 kronor i Sammy Coins att shoppa för i klubbshopen Sam Dodds. Vi gratulerar!


# När och varför började du hålla på Liverpool FC?
"Då jag är född 1963 så passade starten av Tipsextra här i Sverige in perfekt i tiden med att jag själv började spela knattefotboll. Våra pappor förklarade vilka lagen var och vad spelarna hette. Sedan ville vi grabbar spela i lag som hette likadant på våra matcher. Det var som jag minns det Liverpool, Leeds, QPR och Aston villa som var de mest populära i vårt kvarter.

Jag själv fastnade för Liverpool och sedan växte det sig bara starkare när man blev 11-12 år och började följa Tipsextra själv. Så i runda slängar har jag varit Liverpool FC supporter i över 40 år!"

# Har du spelat fotboll själv?
"Började som sagt som knatte och höll sedan på ända fram tills jag var 18 år då ett bakre korsband gick sönder i knät och satte stopp för karriären. Spelat och varit tränare och ledare i TG&IF (Tidaholms GIF)."

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?
"Det finns ju en hel uppsjö av minnen att välja på när man varit med så pass länge som jag varit! När det gäller TV så är det alla guld ute i Europa och senaste gången vi vann ligan naturligtvis.
Men det som ändå kanske värmer mest är första besöket på Anfield och när You´ll Never Walk Alone börjar spelas. Sicka rysningar det gick genom kroppen då! Och tårar som trillade ner på kinderna. Den som ännu inte upplevt detta måste bara göra det. Ren kärlek i sin ädlaste form."

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?
"Kan inte bli annat än Kenny Dalglish och Steven Gerrard! Båda outstanding i sin generation!"

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?
"Drömspelare har jag slutat med. Den bistra sanningen idag är att pengar styr och allt går att köpas för pengar. Så den biten lämnar mig iskall. Jag litar på att managern gör det bästa med de spelare han har att tillgå. Det fanns en tid när spelare gick till LFC med hjärtat. Den tiden är förbi. (Ja, jag är lite bitter. Så för mig är det istället extra roligt när en "local guy" kommer fram genom de egna leden."

# Hur många gånger har du besökt Anfield?
"Fem gånger och sedan har jag sett våra gossar på några bortamatcher också. Tyvärr så har inte resandet varit så frekvent på grund av en krånglande rygg. Har gjort några operationer nu och ska återuppta resandet igen.
Till våren har vi bokat en vecka i London där bortamötet mot Crystal Palace ska bevittnas. Plus ytterligare några matcher i PL och CS. Ska se om det går att hinna med en tripp till Liverpool under våren också? Jag har förresten aldrig upplevt en förlust när jag sett LFC live! Hoppas slippa det också..."

# Vad tror du om säsongen 2017/18?
"Just nu är det som bekant turbulent i klubben. Coutinhos vara eller inte vara avgör. På försäsongen fick jag upp känslan av Guld i munnen, nu har det reducerats till något beskt! Han skulle ju bli navet i vårt spel och med Mané, Salah och Firmino i laget kändes vi enormt snabba och starka framåt.
Men alla osäkra kort i transfercirkusen gör att jag vet inte vart vi står och vad man kan förvänta sig? Men jag tror vi löser det på något sätt ändå? Som LFC-supporter är man härdad."

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?
"Jag fick ett tips från någon annan supporter för många år sedan om att vi hade en svensk supporterförening. Och då var det naturligtvis självklart att gå med. Man vill ju tillhöra familjen. Är även med i den internationella supporterklubben (England)."

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?
"Nej, jag kommer inte på något- Det är väl det bästa betyget man kan ge? Kanske att den skulle bli exklusiv så att bara betalande medlemmar kan ta del av informationen? Idag är det många som åker snålskjuts bara för att de kan. Men jag vet att detta diskuterats genom åren och det finns säkert en bra anledning till att det är som det är."

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
"Efter segern i första mötet med Hoffenheim så önskar jag seger i returen också! Spel i Champions League är livsviktigt för vår framtid, så det står högst upp på önskelistan för tillfället. Med eller utan Coutinho!
Och får jag önska en sak till? Då vill jag ha ett stabilare försvar!"

Bannerbild