Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

"Tre alternativ"

Bild till nyheten

Jürgen Klopp utesluter att Nathaniel Clyne kommer att hinna bli spelklar till premiären nästa helg.

På kvällens presskonferens efter Audi Cup-finalen mot Atletico Madrid så fick Klopp frågan om Nathaniel Clynes situation.

Managern svarade att det var "praktiskt taget omöjligt" för engelsmannen att hinna till Watford-matchen.

"Clyne har inte haft någon försäsong. För ögonblicket har vi tre alternativ på högerbacken. Det är Trent, Joe och Flanno," sa Jürgen Klopp till pressen.

Trent Alexander-Arnold är den mest troliga ersättaren baserat på försäsongen och förra säsongen.

Liverpools manager fick också frågan om vad han tyckte om Neymar-affären. Brasilianaren ser ut att lämna Barcelona för PSG efter att den franska klubben ska vara redo att betala utköpsklausulen på £198M.

"Jag trodde att FFP (Financial Fair Play) fanns till för att hindra sådant här. Jag vet inte vad det är som händer," svarade tysken.

Han diskuterade också kvällens match.

"Om det går till straffar vill du vinna den, men det är inte det viktigaste. Killarna spelade väldigt bra, de kunde inte ha fått en tuffare utmaning än mot detta Atletico som tänker 'resultat, resultat, resultat'."

"Vi bytte ganska mycket och var ganska trötta efter all träning, det är inte lätt. Vi hade ett par fina moment i den första halvleken med några inlägg. Men när vi släppte in målet tänkte vi inte tillräckligt snabbt och vår formation var inte hundraprocentig."

"I den andra halvleken spelade vi mycket bättre, men det var fortsatt mycket svårt för oss. Vi förlorade straffläggningen, men jag gräver inte ner mig för det."

Han fick frågan om vad han tar med sig från träningslägret i Tyskland.

"Vi har verkligen tränat hårt. Killarna har gjort det mycket bra och de har gjort vad jag förväntar av dem. Vi har haft ett väldigt intensivt program vilket jag är mycket nöjd över."

"Vi var inte så fräscha idag, men vi har fortfarande en och en halv vecka innan vår första match. Det är den matchen vi måste förbereda oss inför. Jag är nöjd med situationen."

"Det är enkelt - nästa säsong vill vi vara så bra som möjligt. Vi vill vara bättre än förra säsongen, något som inte är lätt, men vi sätter inte gränser för oss själva."

Det stundande playoff som ska spelas för att kvala in till Champions Leagues gruppspel kom på tal.

"Dessa matcher är alltid väldigt viktiga, och du spelar på högsta nivån. Därför är det viktigt att förbereda sig rätt och gå in i matcherna med rätt inställning."

"Om du vill vinna så vill du självklart bli lottad mot en mindre motståndare, men vi spelade mot Bayern München igår och kan spela mycket bättre."

Källa: Liverpoolfc.com, Liverpool.no

Bannerbild