Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

"Grujic måste bli bättre defensivt"

Bild till nyheten

Jürgen Klopp berättar vad han tycker om när spelare tar onödiga frisparkar, och menar att Grujic kan förbättra sig defensivt.

Crystal Palace-tränaren Frank de Boer rasade då Marko Grujic tacklade Wilfried Zaha i träningsmatchen i Hong Kong. Jürgen Klopp menar att det var ett tecken på vart den serbiske mittfältaren kan förbättra sig.

"Jag såg inte tacklingen ordentligt, men jag hörde att han kunde ha fått rött kort. Det är inte bra. Det är något han måste förbättra," sa Klopp till Liverpool Echo.

"Han är en fantastisk spelare. Han är lång, snabb och talangfull fotbollsmässigt - allt är bra. I sådana defensiva situationer gäller det att alltid vara där i tid och vara tillräckligt nära. Då kan man vinna bollen istället för att ge bort en frispark."

Han förklarar att han pratat med spelarna efter vad han själv kallar för "situation" mellan Trent Alexander-Arnold och Divock Origi på träning.

"Det handlar om att när du kommer försent in så försöker du reparera ditt misstag med en tackling. Jag hatar det."

"När du inte är på rätt plats måste du löpa. Inte fälla. Ta flera steg och följ efter. För mig känns det som lathet när de tar sådana frisparkar."

Bannerbild