Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

"Måste försvara sig som en man"

Bild till nyheten

Jürgen Klopp ser Trent Alexander-Arnold som en väldigt stor talang, men menar att han måste förbättra sig på vissa områden.

"Vilken potential! Han måste förbättra sin defensiv nu, det är målet. Ja han är bara en ung grabb, men så fort han kan försvara sig som en man, då kan han spela regelbundet i Premier League," sa Jürgen Klopp om Trent Alexander-Arnold i en intervju till Goal.com.

Alexander-Arnold har spelat i samtliga försäsongsmatcher, och det är hans offensiva kvaliteter som har imponerat mest på managern.

"Så länge som han försvarar sig som ett barn, och anfaller som en man, då får du bara ut hälften av hans fantastiska talang. Jag kan inte förändra detta. Det är det bara han som kan. Spelarna vet om detta och de blir motiverade av att veta vilken framgång de kan göra."

Klopp berömmer också de andra talangerna i truppen, som Ben Woodburn.

"Vilken spelare! Han spelade som nr. 8 mot ett starkt Crystal Palace. Det såg ut som att han aldrig hade spelat på en annan position, trots att han bara har spelat där ett fåtal gånger."

"Då Wijnaldum gick framåt så gick Woodburn ner som nr. 6. Spelförståelse är en av hans starkaste sidor, han kommer bara att bli bättre."

Klopp menar också att de mer etablerade spelarna kan förbättra sig.

"Kolla på vår trupp - Kan Firmino utveckla sig? Självklart. Origi? Ja. Mané? Han har knappt börjat!"

Bannerbild