Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens medlem: Johan Macellaro

Bild till nyheten

Johan Macellaro tackar LFC för att han träffade sin livskamrat.
Att det dessutom skedde samma underbara natt som den mirakulösa vändningen mot AC Milan i Istanbul den 25/5 2005 gör inte historien sämre...

Namn: Johan Macellaro

Ålder: 36 

Yrke: Företagsekonomilärare

Familj: Fru och döttrar

Bor: Umeå

Aktuell: Månadens medlem i juli som renoverar radhuset samt följer Silly Season i nöd och lust. Vinner 500 kronor i Sammy Coins att shoppa för på klubbshopen Sam Dodds.


# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

"Liverpool FC har varit mitt lag så länge jag kan minnas. Kan ha varit Tipsextramatcher på 80-talet som öppnade dörren för en livslång kärleksrelation till klubben. För övrigt har jag från säker källa hört att alla föds som Liverpoolsupporter, en del vet bara inte om det (än). Jag har ju tur som har fru och barn som är inbitna anhängare."

# Har du spelat fotboll själv? 

"Jajamän, liknande spelartyp som Agger. Jag har tillhört klubbar från division 2 till korpen. Högsta nivån jag spelat i var pojkallsvenskan. Har representerat svenska storklubbar som: Villastadens IF, IFK Kristinehamn, IFK Ölme, Storfors FF och Proletären FF..."

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

"Starkaste minnet är Champions League-finalen mot AC Milan 2005. Matchen hade allt och efter matchen, när vi gick ut på stan och firade, träffade jag kvinnan som kom att bli min fru. Så tack Liverpool FC för att jag fann min livskamrat! På andraplats rörande starka minnen är vändningen mot Borussia Dortmund, så här färskt i minnet. Det finns så många minnen, både glädjande och sorgsna..."

# Din favoritspelare – dåtid och nutid? 

"Dalglish, Barnes och Gerrard samt i truppen just nu Mané och Can. Fler karaktärer förr."

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?

"En ung Gianluigi Buffon eller Alan Hansen hade inte varit fel. En rökfri Radja Nainggolan hade också varit något, då jag ibland saknar ett rivjärn som även kan lira på mitten - blir lätt så när man njutit av Graeme Souness på mittfältet."

# Hur många gånger har du besökt Anfield? 

"En gång, då min fru överraskade mig med en weekend våren 2009 då vi slog Aston Villa med 5-0. Anfield-touren passade en nostalgiker. Går det få en bättre födelsedagspresent? Mina barn har varit på mig om att åka över och se några matcher snart, så det ser vi fram emot."

# Vad tror du om säsongen 2017/18?

"Topp 4-placering i ligan och nyttig erfarenhet i Champions League. Hoppas på ligatitel och bonus i form av cupvinst. Jag var en del av IFK Göteborgs marknadsavdelning vid guldet 2007 och just det här med att vinna ligaguld igen efter en längre tid är speciellt. Jag vill uppleva ett efterlängtat ligaguld med LFC inom en snar framtid. Då kommer det firas, världen över! Scousers know how to party... Sen kan vi börja prenumerera på titlar igen."

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben? 

"Jag hade lite sporadisk kontakt med norska LFC-grenen på 90-talet. Men när blev jag en del av vår svenska LFC-gren? Kan vara för ungefär 10 år sedan som jag blev medlem, i den svenska grenen av Liverpoolfamiljen. Jag hade använt olika internationella hemsidor för att tillfredsställa behovet av uppdateringar rörande Liverpool FC och fastnade för den svenska. En faktor till detta var att träffa likasinnade och följa laget i våra hjärtan, digitalt och IRL."

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu? 

"Bra är att nyhetsuppdatering, krönikor och LFC-podden finns samlade på ett ställe. Uppskattar även omröstningar och tävlingar. Delaktighet är en viktig del inom fotbollen och supporterkultur. Hemsidan utvecklas ständigt, vilket är positivt. Något som jag skulle önska är intervjuer med LFC-ankytna. Exempelvis nuvarande/före detta spelare och andra människor i vår klubb. Kanske mer från LFC-träffar, så fler får upp ögonen för dessa trevliga tillställningar."

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

"Att renovering av både radhus och Liverpools trupp blir bra denna sommar. Plus härligt väder för alla Liverpoolare!"

Bannerbild