Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Man United klubbmärke Man Utd (H)

tisdag 12 jul 15:00

Månadens Medlem: Linus Zachau

Bild till nyheten

25/5 2005 såg han Champions Leauge-finalen från en sunkig bar i Malaysia.
"Efter det kändes Liverpoolfamiljen som något speciellt som man bara var tvungen att vara delaktig i", berättar Linus Zachau.

Namn: Linus Zachau

Ålder: 32

Yrke: Mellanstadielärare

Familj: Singel

Bor: Åkersberga, strax norr om stockholm

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i maj och får därmed 500 kr att shoppa för på Sam Dodds. Vi gratulerar!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

"Liverpool har alltid funnits i bakgrunden eftersom min storebrorsa varit Liverpoolfan så länge jag kan komma ihåg. Jag har alltid gillat att titta när Liverpool spelar men jag började väl följa laget ordentligt efter CL-finalen mot Milan 2005 (inte ensam antar jag). Jag reste runt i Asien det året och hamnade på en bar i Malaysia med ett stort gäng britter samtidigt som finalen gick på storbildsskärm. Det var fantastisk stämning och fansen var helt vilda. 

Efter matchen blev jag utsedd till Liverpoolmaskot och kallades 'The Lucky Swede'. Där och då kändes Liverpoolfamiljen som något speciellt som man bara var tvungen att vara delaktig i. Flera av engelsmännen från den kvällen har jag fortfarande mailkontakt med. Tyvärr har något möte efteråt aldrig blivit av."

# Har du spelat fotboll själv?

"Inte mer än de flesta andra. Spelade väl upp till 12-13 års åldern eller liknande. Nu för tiden blir det väl FIFA som mest. Eller fotboll på skolgården med ungarna."

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

"Det får nog bli CL-finalen då när jag var i Malaysia. Det var också mäktigt att äntligen få åka till Anfield och se vad alla snackar om. Jag var där 2014, tyvärr förlorade vi med 0-1 mot Aston Villa men det var helt klart en mäktig upplevelse ändå."

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?

"Det uppenbara vore väl att svara Gerrard. Jag var även väldigt väldigt svag för Torres när han levererade som bäst. I årets upplaga så kan jag välja vem som helst av de offensiva lirarna; Coutinho, Firmino, Mané, Lallana...."

# Vad tycker du om årets säsong?

"Det har pendlat mellan höga toppar och djupa dalar. Första halvan av säsongen tyckte jag var magisk, för att sedan bli väldigt frustrerande vid årsskiftet. Det som varit riktigt bra är att vi konsekvent har spelat bra mot topplagen. Med facit i hand så tycker jag ändå att topp 4 är godkänt och det hade jag nog tagit innan säsongen började, men hade du frågat i höst så hade jag hoppats på titelstrid..."

# Hur många gånger har du besökt Anfield?

"Bara den gången vi förlorade mot Aston Villa 2014. Det kommer givetvis att bli fler gånger, man är ju rätt sugen på att se hur det ser ut efter ombyggnationen."

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?

"Oj då, ja drömspelare vore ju en målskytt likt typ Griezmann. Däremot tror jag inte han är särskilt trolig. Det känns ju som att det borde fyllas på minst en spelare i varje led (kanske inte målvakt?). Jag hade tyckte det vore väldigt roligt med en svensk lirare i laget så varför inte Emil Forsberg?

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

"Kommer inte ihåg exakt när, men det måste ha varit efter 2010 någon gång. Jag var väldigt ofta inne på hemsidan och läste nyheter och kommentarer innan jag till slut bestämde mig för att bli betalande medlem. Det är något som jag aldrig har ångrat."

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?

"Just nu så har jag svårt att komma på något, jag tycker ni gör ett fantastiskt jobb och skulle jag komma på något så lovar jag att höra av mig =)"

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

"Nu kom vi topp 4 till slut så då önskar jag en bra sommar på transfermarknaden. Kanske att man skulle vinna lite pengar också, så att man kan boka in en ny resa till Anfield".

Bannerbild