Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

CL krävs för att få klass

Bild till nyheten

Klopp sticker inte under en stol med att det blir mycket enklare att köpa de spelare han önskar om Liverpool besegrar Middlesbrough på söndag.
Det gäller bland annat Van Dijk, Keita och Salah.

Att kunna erbjuda Champions League-spel är i mångt och mycket avgörande för Liverpools transferplaner i sommar.

"Seger på söndag garanterar CL-kval i augusti och ökar Klopps chanser att få napp hos transfermål som Southamptons Virgil van Dijk och Naby Keita i Red Bull Leipzig", skriver Echo-reportern James Pearce.

Bland vänsterbackar är fortfarande Fulhams 17-årige underbarn Ryan Sessegnon förstavalet och "spåret" med Hulls Andrew Robertson har kallnat.

Pearce hävdar också att Klopp vill förstärka truppen med en förstklassig kantspelare.

"Sadio Mané har varit svårt saknad efter sin knäskada mot Everton och Klopp vill ha fler alternativ ute på kanterna. Han hade hoppats att kunna locka Julian Brandt från Bayer Leverkusen för runt 25 miljoner pund, men Liverpool ser nu på andra möjligheter."

"Brandt har klargjort att han vill stanna i Leverkusen ett år till och spela fast A-lagsfotboll istället för att riskera att bli en truppspelare i Liverpool."

Pearce konstaterar också att Dortmunds Christian Pulisic inte längre är aktuell, då spelaren nyligen skrev på ett nytt långtidskontrakt.

"Romas Mohamed Salah är en av flera yttrar som värderas."

Bannerbild