Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp inför Arsenal

Bild till nyheten

Under dagens presskonferens pratade Klopp bland annat skadeläge, formsvacka och lite Mario Götze.

Detta sa Klopp:

Om Liverpools form:

"Spelet flyter inte på så bra längre. Vi saknar stabilitet, det kan vi inte ignorera. Början av säsongen känns som en perfekt värld just nu, då flöt spelet på bra. Efter den starten var vi övertygade om att vi hade allt vi behövde, vi var mycket optimistiska. Det känns inte så högtflygande längre, men det är så säsonger är. Det är bara Chelsea som har den känslan fortfarande. De andra lagen har haft både bra och dåliga perioder. Det är inte så viktigt att jämföra säsongstarten med situationen idag men det är klart att det är en stor skillnad.

Om Mario Götze:

"Vi har skickat meddelanden till varandra. Jag håller alltid kontakten med mina gamla spelare. Nu känner han till vilken diagnos det handlar om och får jobba vidare därifrån."

Om sin roll som tränare:

"Jag är ingen clown. Jag skrattar inte hela tiden. Jag är en normal människa. Vi lär oss alla av nya erfarenheter, ingen här ignorerar problemen. Dock är jag 100 % optimistisk igen inför Arsenal."

Om Coutinho och Firmino:

"Det var många dåliga individuella prestationer mot Leicester. Det var problemet. Vi förlorade på grund av vår egen insats. Vi måste göra det bättre, helt klart. Det handlar inte bara om Phil och Roberto. Det finns flera andra spelare som har mycket utrymme för förbättring. Mitt jobb är att få spelarna att känna att de har en stor chans att vinna."

Om fördelen med hemmaplan:

"Det är Anfield, vår arena. Den senaste matchen var fantastisk. Vi hoppas på samma sak igen."

Om de positiva resultaten mot topplagen:

"Ingen match mot ett topplag är enkel. Inte en enda av dem. Det är alltid hårt jobb och hög intensitet. Hittills har vi varit redo att prestera. Vi måste studsa tillbaka och behålla poängen hemma på Anfield. Det har hänt mycket sedan förra mötet med Arsenal så jag kan inte tänka på den."

Om matchen mot Leicester:

"Vi har redan analyserat den. Jag kan inte låta den ligga i rygsäcken och tynga ner. Nu är det Arsenal som gäller. De har en helt annan spelstil än Leicester. Som sagt så vet jag att vi har saker att bevisa, tyvärr är det så eftersom vi inte har varit bra. Vi hade inte förväntat oss att vara så dåliga. Det handlar inte om att vi var passiva. Vi tittade på Leicesters match mot City där det verkade som att spelarna i City blev förvånade av Leicesters spel, därför kan vi inte ha blivit överraskade över hur de spelade."

Om ledare i laget och avsaknaden av Henderson:

"Jag vill att spelarna kan leda och slå tillbaka. Vi har andra spelare som kan stå upp. Adam, Milly, Lucas Leiva är spelare som kan detta, helt klart. Vanligtvis kan också Firmino leda med sin attityd och du kan alltid ge honom bollen. Mot Leicester stack första touchen iväg från foten och man tänkte 'vad är det där?' det blev inte bättre längre in i matchen heller. Jag kan inte säga senaste gången jag såg honom göra så."

Om påståendet att Liverpool inte är tillräckligt fysiska:

"Vi sprang 121 kilometer i den här matchen. 80% åt fel håll. Det var ingen bra match. Men när det gäller att vara fysiska tycker jag inte att det är ett problem. Det har inte varit det fram till nu. I de fem matcherna vi förlorat fick vi bara 3 gula kort. Jag har aldrig tvingat mina spelare att spela fult. Vi är ett lag som spelar fair. I dueller vill vi vinna bollen, inte bryta ben. Att vara fysisk innebär att du är redo att skada dig själv, inte den andra spelaren."

Om skadeläget:

"Det är för tidigt för Jordan. Dejan tränade fullt igår och vi får se hur han reagerar. Han kommer träna igen om ingen säger nåt annat och efter det får vi ta ett beslut. Han har varit skada i fyra veckor och endast tränat under tre dagar. Sturridge tränar inte. Han var väldigt sjuk. Nu har han en känning i höften efter ett rehabpass. Ragnar Klavan var sjuk och det var därför Lucas spelade mot Tottenham och gjorde det riktigt bra. Han presterade inte allt för bra mot Leicester. Det finns inga ursäkter. Alla spelare som fanns på planen mot Leicester var friska men presterade inte."

Källa: Echo, Liverpool.no

Bannerbild