Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

"Vi var beredda på en fysiskt tuff match"

Bild till nyheten

Liverpool visste att de skulle behöva matcha Manchester Uniteds fysiska spel för att kunna ta med sig något från Old trafford, menar Divock Origi.

De röda återvänder till Merseyside med en pinne efter ett tufft möte mot deras ärkerivaler där Zlatan kvitterade i matchens slutskede.

Origi, som startade matchen och jobbade stenhårt innan han blev ersatt av Philippe Coutinho efter en timmes spel, erkänner att ett kvitteringsmål så sent i matchen var tufft att släppa in.

Men belgaren menar också att de stod upp bra och tog sig an den tuffa utmaningen på ett bra sätt.

"Jag är besviken såklart, eftersom vi inte vann," berättar Origi för Liverpoolfc.com

"I vissa delar av matchen var vi väldigt starka och under andra delar skulle vi behövt vara lite positivare och spela mer framåt."

"Sammanfattningsvis så var det en tuff match som vi såklart ville vinna, men vi får analysera matchen i efterhand och peka ut vad som var bra och vad som var dåligt."

"Vi visste att de skulle vara fysiska, så vår utmaning var att matcha dem fysiskt men fortfarande spela vårt spel. Matchplanen var att spela bollen och använda oss av våra kvaliteter, längre bollar kombinerat med passningsspel på mitten."

Det oavgjorda resultatet innebär att Liverpool nu är trea i Premier League, sju poäng bakom ledarna Chelsea men på samma poäng som tvåan Tottenham och fortfarande fem poäng före United på sjätteplats.

"Vi är fortfarande tidigt in på säsongen men det är viktigt att få ut maximalt antal poäng och hålla oss före de andra lagen," svarade Origi på frågan hur viktigt det var att behålla avståndet till Mourinhos mannar till fem poäng.

"Jag tycker att det är väldigt jämnt där uppe men du måste hela tiden fokusera på nästa match. Det är flera stora matcher kvar att spela, viktiga matcher, så vi måste hålla ihop och avsluta på ett bra sätt."

Bannerbild