Svenska målvaktstalanger tränar med akademin

Bild till nyheten Svenska målvaktstalanger tränar med akademin
Idag åkte 13-årige William Sahlin och tre andra svenska målvaktstalanger över till Liverpool för att träna med akademin.

Jimmy Hansen, pappa till förre Liverpoolkeepern Martin Hansen driver tillsammans med den skånska  klubben Bjärreds IF en talangskola för unga målvakter.

Målvaktssatsningen ger yngre talangfulla målvakter chansen att träna tillsammans med fokus på riktig målvaktsträning och utveckling. parallellt med detta bjuder man även med tränare från de olika klubbarna för att de ska få målvaktstränarutbildning som man i sin tur ska ta med sig till sina respektive klubbar.

"Man kanske inte är en stjärna just nu, men en möjlighet som denna skapar nytändning för unga spelare. Det är som man säger i England; Talang är inte det viktigaste utan det viktigaste är att man har viljan och attityden för resten kan vi bygga." Säger Jimmy Hansen

"Men det viktiga i denna åldern är att man tycker det är roligt, detta ska vara en upplevelse som gör spelarna glada." fortsätter Jimmy

Jimmy Hansen är även talangscout för Liverpool och idag lyfte han tillsammans med fyra talangfulla målvakter till Liverpool för att testa på träningen i en Premier League klubb

William Sahlin som är född 2002 är en av de lyckliga målvakterna som idag lämnade Sverige för att under ett par dagar träna med Liverpools akademi. 

William spelade i Malmö FF fram till 2012 då han valde att vända hem till sin moderklubb V Ingelstad IS. V Ingelstad IS ligger ute på landsbygden mellan Malmö och Trelleborg och har idag ett par hundra medlemmar med ett A-lag i division 6.

"Sen han vände hem har han haft en fantastisk utveckling" säger hans pappa och tränare Jimmie Sahlin.

"Men kontakten med Bjärreds IF och Jimmy Hansen är guld värt för William och hans fortsatta utveckling som målvakt och fotbollsspelare" avslutar pappa Jimmy.

Supporterklubben önskar målvakterna lycka till på detta fantastiska äventyr

Källor: www.bjarredsif.se, www.viis.se , BIF-bladet.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer