Från guldstrid till kamp om 4:e platsen

Bild till nyheten Från guldstrid till kamp om 4:e platsen
För ett år sedan slogs Liverpool och Manchester City om ligatiteln. Den här våren blir det i bästa fall en fight om den fjärde och sista Champions League-platsen. "Sky Blues" är solklara favoriter med fyra poäng till godo på "The Reds" och sex tämligen lätta matcher som väntar, varav fyra hemma på Etihad.

Ett lag av Citys kaliber ska förstås fixa att vinna de sex återstående matcherna, varav den svåraste är bortamatchen mot Tottenham 3 maj. 

Faktum är att en fjärdeplats i sig är att betrakta som ett rejält fiasko för de regerande mästarna, som tycks tappat både aptit och form de senaste veckorna.

Liverpool – å andra sidan – ska närmast besöka två klubbar som slåss för Premier League-existensen; WBA och Hull. Dessutom väntar ytterligare två tuffa bortamatcher mot Chelsea på Stamford Bridge och säsongsepilogen mot Stoke på Britannia Stadium. 

Trots 2-0-segern mot Newcastle igår känns det som att chansen till fjärdeplatsen är mikroskopisk när man granskar det återstående spelschemat.  

Men... så länge det finns liv finns det hopp!

Ligaspurten 2014/15:

Söndag 19/4: Manchester City - West Ham 

Lördag 25/4: West Bromwich - Liverpool, Manchester City - Aston Villa

Tisdag 28/4: Hull - Liverpool

Lördag 2/5: Liverpool - QPR

Söndag 3/5: Tottenham - Manchester City

Söndag 10/5: Chelsea - Liverpool, Manchester City - QPR

Lördag 16/5: Liverpool - Crystal Palace

Söndag 17/5: Swansea - Manchester City

Söndag 24/5: Stoke - Liverpool, Manchester City - Southampton 

* 366 dagar sedan: Liverpool besegrar Manchester City med 3-2 och kopplar ett litet grepp om första ligatiteln på 24 år, men...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer