Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Lucas: En summering av Gerrard

Bild till nyheten

Lucas Leiva pekar på sina hyllningsord för Steven Gerrard från den gångna veckan efter att kaptenen skickat Liverpool vidare i FA-cupen.

Gerrard meddelade i fredags att han lämnar Liverpool efter 17 säsonger.

Lucas Leiva, liksom större delar av fotbollsvärlden, hyllade klubbikonen via sociala medier: ''Hans talang är uppenbar varje vecka, men jag har haft förmånen att få jobba med honom dagligen i nästan åtta år'', skrev brassen om Gerrards beslut. 

Stevie G gjorde båda målen när Liverpool bortaslog Wimbledon i FA-cupen i går kväll. 

''Som jag skrev om Gerrard häromdan - hans kvaliteter går att se varje vecka'', sa Lucas till officiella hemsidan efter 2-1-vinsten.

''I dag var det samma scenario. Han gjorde två mål och tog oss vidare.

''Vi visste att det skulle bli en tuff match. Det är alltid klurigt att spela på bortaplan i cupen men vi spelade med mycket intensitet och beslutsamhet. Emellanåt behöll vi däremot inte disciplinen i skärpan.

''I andra halvlek kontrollerade vi matchen desto bättre och gjorde det avgörande målet. Vi fick vad vi ville och kan nu koncentrera oss på nästa match.

''Vi stod antagligen inte för samma bollinnehav och skärpa inom laget som vi normalt sett gör.

''Vi förbättrade det, höll i bollen och kunde gjort fler mål på kontringar i andra halvlek. Det finns en del saker att lära, men vi vann och är vidare till nästa runda.

''Detta är inte min första match i FA-cupen som är på samma sätt. Även hemma i Brasilien brukade vi spela dessa typer av matcher. Du måste bara se till att ha rätt attityd och se till att du vinner.''

Bannerbild