Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Så går Liverpool vidare i CL

Bild till nyheten

Liverpool behöver inte nödvändigtvis vinna sina båda matcher för att ta sig vidare i Champions League - men Basel måste hursomhelst besegras på Anfield.
Här är förutsättningarna för avancemang.

Regerande mästarna Real Madrid har som väntat fyra raka vinster och är redan klara. 

Basel är uppe på sex poäng efter att ha vunnit två hemmamatcher, medan Liverpool och bulgariska Ludogorets båda står på tre poäng efter fyra matcher.

Här är fem scenarion som kan ordna avancemang till vårens sextondelsfinaler.

1. Real Madrid besegrar Basel borta och Ludogorets hemma: Liverpool går vidare med oavgjort eller seger i Sofia och hemmaseger mot Basel.

2. Real Madrid slår Basel borta och Ludgorets hemma: Liverpool förlorar borta mot Ludogorets, men besegrasr Basel. Då står alla tre lagen med sex poäng och det avgörs på inbördes möten.

3. Real Madrid spelar oavgjort borta mot Basel och besegrar Ludogorets hemma: Liverpool spelar oavgjort i Sofia, men slår Basel. Då avgörs allt på inbördes möten med Basel.

4. Basel slår Real och Liverpool vinner sina båda matcher: Då hamnar både Basel och Liverpool på nio poäng och det avgörs på inbördes möten med Basel och målskillnad.

5. Real Madrid spelar oavgjort mot Basel och Ludogorets: Liverpool går vidare med två segrar, men det blir inbördes möten med Basel om LFC spelar oavgjort mot Ludogorets och besegrar Basel.

Två raka segrar i de avslutande gruppmatcherna försätter Liverpool i en fin position för CL-slutspel. Men med en förlust i Sofia så blir det bara teoretiskt möjligt att avancera. Oavsett så måste hemmamatchen mot Basel den 9 december vinnas.

Källa: liverpool.no

Bannerbild