Inför: Liverpool FC - Real Madrid

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Real Madrid
Varje gång jag skriver en artikel inför en CL-match blir jag riktigt glad och varm i själen. Tänk att vi är tillbaka i finrummet och denna gång ska vi ta emot självaste Real Madrid på Anfield. Sätt er ner och bara njut av stunden.

Denna gång är det Real Madrid som får anses som ett av världens bästa lag som kommer på besök i Champions Leagues grupp B:s tredje omgång.

Senast lagen möttes i Champions League var säsongen 2008/2009 då Liverpool krossade Real Madrid på Anfield med 4-0 och sedan vann man med 1-0 borta och gick vidare till 8-dels final med totalt 5-0.

Liverpool FC

Efter helgens match mot QPR har Rodgers verkligen en del att fundera på när Jamie Carragher går ut och säger att Liverpool har Premier League sämsta försvar, då vet man att det inte bådar gott när man ska möta Ronaldo och co.

Dock vann vi över QPR vilket kan ses som tur men jag vill påstå att där kom fram en gnutta vilja och hjärta också. Vi visade att vi är snabba i omställningar, vi visade att vi har folk att sätta in som kan förändra en  matchbild. Det senare var något vi inte hade förra året.

Vi ligger på en femteplats i ligan vilket får ses som godkänt med tanke på hur spelet sett ut. Vi har fått nästa alla skadade spelare tillbaka och det syntes mot QPR att där finns kvalitet nu är det bara upp till Rodgers att få rätt på det hela.

Sturridge, Sakho och Flanagan är fortsatt skadade men utöver det ska vi kunna matcha bästa laget mot Real Madrid. Moreno deltog inte alls i matchen mot QPR men kommer med största sannolikhet starta mot Madrid på imorgon.

Jag förväntar mig ett defensivt lag, Jag tror på en 4-5-1 uppställning med Johnson, Skrtel, Lovren
och Moreno i backlinjen och med ett tight innermittfält med Allen, Henderson och Gerrard som flankeras av Sterling och Lallana sedan har vi Balotelli ensam på topp.

Trolig startelva enligt skribenten:Mignolet, Johnson, Lovren, Skrtel, Moreno, Allen,
Gerrard, Henderson, Sterling, Lallana och Balotelli

Real Madrid

Real Madrid ligger endast(!) 3:a i La liga efter 8 spelade matcher men som vanligt har de öst in flest mål (30st) där Christiano Ronaldo har gjort 15 (!) mål allaredan. Det är två mål fler än vad Liverpool gjort på hela säsongen. Laget har inte förlorat sedan den 13e september mot Atletico Madrid i ligan, där efter har man vunnit
sju raka matcher och prickat in 32 mål.

Så att förvänta oss tryck på vårt försvar kan vi nog räkna med och då får vi hoppas att Rodgers gjort hemläxan och har ett medel för att stoppa de regerande Champions Leaguemästarna Marängerna får klara sig utan Gareth Bale och Sergio Ramos som båda är skadade.

Startelva sett till senaste matchen: Casillias, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo,
Modric, Kroos, Isco, Ronaldo, Benzema och Rodriguez

Övrigt

Matchen spelas på onsdag kl 20.45 och sänds på Viasat fotboll och Viaplay

Domare: Nicola Rizzoli
Assisterande: Renato Faverani (ITA) , Andrea Stefani (ITA), Luca Banti (ITA) , Antonio Damato (ITA
Fjärdedomare: Mauro Tonolini (ITA)

Värt att nämna är att senast lagen möttes på Anfield spelade Alvaro Arbeloa högerback i den röda
dressen, nu är han tillbaka fast i vit dress.

Senast Real Madrid mötte engelskt motstånd i CL var i 2012/2013 års 16-dels final när man vann över  Manchester United med 2-1 och de senaste tre matcherna mot PL motstånd är man obesegrade.

Liverpool har endast vunnit 4 av 14 matcher hemma mot spanskt motstånd och en av dessa var alltså 4-0 krossen mot Real Madrid.

Nu kör vi, Support and Believe!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer