Inför: Liverpool - Ludogorets

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Ludogorets
För första gången på fem år kommer Champions League-hymnen att eka ut över Anfield i morgon när Liverpool sparkar igång gruppspelet mot bulgariska Ludogorets Razgrad.

Liverpool
Sedan tidigare är Daniel Sturridge skadad och missar morgondagens möte. Sturridge kan möjligen vara aktuell för ett inhopp i ligamatchen mot West Ham. Jon Flanagan, Glen Johnson och Martin Skrtel får också stå över matchen.

Martin Skrtel har börjat träna med sina lagkamrater och bör vara tillgänglig i helgen. Joe Allen deltog inte mot Aston Villa i lördags på grund av skada, men kan komma till att vara redo för Champions League-premiären.

Lazar Markovic är avstängd sedan han fick rött kort i Europa League-semifinalen mot Juventus förra säsongen. Serben avtjänar sin sista match på den två matcher långa avstängningen.

Emre Can fick rött kort i Bayer Leverkusens bortamöte med Paris St Germain i fjol och är därmed avstängd - även om han trots allt hade missat mötet med en ankelskada.



Senast Liverpool deltog i Champions League-sammanhang var i samband med den sista gruppspelsmatchen mot Fiorentina den 9 december 2009. Italienarna vann med 2-1.

Laguppställning från vänster: Emiliano Insua, Diego Cavalieri, Dirk Kuyt, Martin Skrtel, Daniel Agger, Alberto Aquilani, Andrea Dossena, Steven Gerrard (kapten), Stephen Darby, Yossi Benayoun, Javier Mascherano.

Ludogorets Razgrad
Bulgarerna löste i går sitt målvaktsproblem när de värvade in kanadensiska Milan Borjan.

Förstakeepern Vladislav Stoyanov blev utvisad i kvalmatchen mot Steaua Bukarest och är avstängd mot Liverpool, samtidigt som hans förväntade ersättare Ivan Cvorovic har ådragit sig en axelskada.

Ludogorets stod inför ett tufft val och såg ut att åka till Anfield med en juniormålvakt, men under gårdagen ryckte Razgrad-klubben till sig Milan Borjan rakt framför nästan på FK Sarajevo.

"Budet var för bra för att tacka nej till", uppger målvakten.

Ludogorets-managern Georgi Dermendzhiev har varit delaktig i klubben under ett par år och lyckades för första gången ta laget vidare in till CL-gruppen.

''Anfield är en arena med mycket historia och Liverpool har vunnit denna turneringen fem gånger. Det är en stor ära att få spela på Anfield mot Liverpool'', säger Dermendzhiev inför matchen.

''Efter lottningen av gruppspelet sa jag att vi kommer att knipa poäng, men jag kan inte säga i vilken match eller mot vilket motstånd. Förr eller senare kommer det dock ske.''

Klicka här för att läsa: Missa inte supporterklubbens långläsning om Ludogorets Razgrad som publicerades för 1,5 vecka sedan.

LFC.nu har grävt i klubbens historia, tagit en närmare koll på staden, legenden Cosmin Moti och många andra intressanta historier och fakta om succélaget.

Domare
Matej Jug från Slovenien kommer att döma tisdagens match. Jug fyller 34 år i mitten av nästa vecka och har tidigare dömt både U21-EM och U19-EM.

TV
Viasat Sport och Viaplay kommer att direktsända Liverpool-Ludogorets med avspark 20:45. Kommentator är Niklas Holmgren.

Missa inte att U19 också börjar sitt gruppspel mot bulgarernas motsvarighet. LFC TV visar matchen från klockan 15:00.

Så här såg det ut på Anfield tidigare under måndagen när matchfolk till UEFA förberedde sig:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer