Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

LIVECHATT från CL-lottningen!

Bild till nyheten

Liverpool har inte deltagit i Champions League på fem år. Efter fjolårets ligasäsong är The Reds nu tillbaka i finrummet av europeisk fotboll, och idag får vi veta vilka tre motståndare som gör laget sällskap i gruppspelet. Följ lottningen via livechatten kl 17:30.

Femfaldiga mästarna Liverpool är tillbaka och ska erövra Europa på nytt under ledningen av Brendan Rodgers. Först ska klubben försöka ta sig ur ett gruppspel - och det kan bli ett par jättemöten. Här är din guide inför lottningen.

När lottas gruppspelet?
Klockan 17:45 på torsdag, 28 augusti.

Var?
Grimaldi Forum i Monaco.

I vilken pott har Liverpool hamnat?
Liverpool är i pott tre tillsammans med Bayer Leverkusen, Olympiakos, CSKA Moskva, Ajax, Napoli, Sporting Lissabon och Galatasaray.

Vilka lag kan Liverpool ställas mot?
Real Madrid, Bayern München, Barcelona eller Atletico Madrid är möjliga motståndare och samtliga klubbar seedade i pott 1. Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain och Juventus är några av klubbarna som finns i pott 2 medan Monaco, Roma och Anderlecht är seedade i pott 4.

Med andra ord kan Liverpool hamna i en grupp med Porto, FC Basel och Apoel Nicosia (beroende på kvalresultat), men det kan också bli en grupp bestående av Real Madrid, PSG och Roma.

Hur ser indelningen ut?
* Klubbar i playoff. Om de misslyckas med att kvala sig in till gruppspelet kommer lagen bakom att gå upp ett steg i ranking.

Pott 1
Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal*, FC Porto*.
Pott 2
Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk, FC Basel, Zenit St Petersburg*, Manchester City.
Pott 3
Bayer Leverkusen*, Olympiakos, CSKA Moskva, Ajax, Napoli*, Liverpool, Sporting Lissabon, Galatasaray.
Pott 4
Ej fastställt (Anderlecht, Roma och Monaco är klara sedan tidigare).

Notera att flera platser inte är fastställda på grund av Champions League-kval som spelas under tisdagen och onsdagen. Totalt kommer grupperna bestå av 32 lag som fördelas på 8 grupper.

Malmö FF (2-1-förlust i bagaget inför hemmamötet med Red Bull Salzburg) eller danska Ålborg (1-1 till bortamötet mot Apoel Nicosia) kan gå in i pott fyra vid avancemang. Det ser desto tuffare ut för FC Köpenhamn som reser till Leverkusen för att vända på ett 3-2-underläge.

Klubbar från samma land kan inte möta varandra i gruppen.

Hur följer jag lottningen?
Champions League-lottningen direktsänds på Viasat Fotboll, Viaplay och Eurosport med start klockan 17:45. Supporterklubben kommer dock att snacka upp och följa gruppspelslottningen genom en livechatt från klockan 17:30. Mer information inom kort.

Bannerbild