Storseger mot Borussia

Bild till nyheten Storseger mot Borussia
Liverpool stod för ett rejält styrkebesked på söndagseftermiddagen när laget besegrade Borussia Dortmund med 4-0. Dejan Lovren blev målskytt i debutmatchen.

Daniel Sturridge gav hemmalaget ledningen redan efter tio minuters spel sedan en klack från Philippe Coutinho spelat engelsmannen helt fri med Dortmund-målvakten Mitchell Langerak. Sturridge kunde enkelt skjuta in 1-0 för Liverpool som påbörjade matchen i snarlik kaliber likt fjolårets ligamatcher på Anfield.

Fyra minuter senare utökade nyförvärvet Dejan Lovren till 2-0 på hörna efter en kraftfull nick. Lovren kunde knappast fått en bättre start i sin debutmatch. Dortmund hade stora problem med Liverpools offensiv och siffrorna kunde ha blivit större redan i första halvlek.

Philippe Coutinho satte 3-0 i början av den andra halvleken efter en fin framspelning från Raheem Sterling. Liverpool skruvade knappast ner på tempot och gav Dortmund-backlinjen en tuff dag på jobbet. Jordan Henderson gjorde 4-0 i matchens 61:a minut efter ännu ett vackert anfall. Sturridge lyckades tveksamt hålla bollen i spel, tog sig förbi en motståndare och slog en passning snett inåt bakåt till Henderson som elegant kunde placera in Liverpools fjärde balja.

Dejan Lovren och Javier Manquillo gjorde sina debuter i Liverpooltröjan. Lovren, som gjorde mål i första halvlek, spelade hela matchen i en fyrbackslinje som såg relativt trygg ut för dagen. Manquillo stod också för en fin insats både offensivt och defensivt.

Offensiven med Sturridge, Sterling och Coutinho var en mardröm för tyskarna och Liverpool spelade stundtals en fantastisk fotboll. Inga skador finns att rapportera och laget känns nu redo inför ligapremiären mot Southampton om en vecka.

Liverpool: Mignolet, Manquillo (85), Skrtel, Lovren, Johnson (61), Gerrard, Henderson (79), Can (46), Sterling, Coutinho (73), Sturridge (76).

Inhoppare: Leiva (46), Kelly (85), Enrique (61), Allen (79), Ibe (73), Lambert (76). Ej använda spelare: Jones, Coates, Suso, Toure, Sakho.

Dortmund: Langerak, Piszczek (59), Ginter, Papastathopoulos (81), Schmelzer (81), Kehl (46), Jojic (76), Kirch (46), Mkhitaryan (64), Aubameyang (71), Ramos (46).

Inhoppare: Grosskreutz (59), Knystock (81), Sarr (81), Bender (46), Amini (76), Hofmann (46), Ji (64), Bandowski (71), Immobile (46). Ej använda spelare: Bonmann, Subotic.

Publik: 43 980