Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Ordförandens Tuppence: Suarez kommer alltid att dela lägret...

Bild till nyheten

Soppan kring Luis Suarez fortsätter koka på hög värme, och gott eller illasmakande så kommer vår uruguayan nog alltid att dela fotbollsfans i två läger.

Från sina presskonferenser i Sydamerika kan läsas ständiga uttalande från Luis Suarez angående hans vara eller inte vara i Liverpool, angående hans vara eller inte vara i Real Madrid etc...

Till att börja med bör vi ju vara på det klara med att mycket av det som återges i engelska (och för den delen svenska tidningar) är svar på direkta frågor. Jag tror t ex att mycket få spelare skulle säga "Hell no, jag vill definitivt inte spela med Cristiano Ronaldo" på en direkt fråga... Tror ni?

Sedan har vi det famösa bettet... Den konspiratoriskt lagde skulle ju kunna få det till att han försöker göra sig omöjlig i Liverpool och England medan den något mer sansade kanske anser att Luis Suarez är en spelare vars personlighet gränsar till borderline. Däriligger hans storhet... Han ligger på gränsen hela tiden och ibland rinner det över... Eller?

Evraincidenten borde vara överspelad men flyter ju upp till ytan igen. Kan man förstå att han Suarez är lack över att bestraffats dubbelt så hårt som en engelsk spelare i ett fall där bevisningen mot honom var svagare än mot engelsmannen? Självklart är detta något som ligger och gnager hos en kille som LS.

Vad som hände egentligen, vad som Evra sa för att framkalla reaktionen från Suarez får vi nog aldrig veta eftersom Evra valt att hålla tyst om sin egen inblandning och Suarez valt att enbart tala om sig själv.

Ur ett latinamerikansk perspektiv är negrito, blanco, caspar, gordito, flaco etc ganska milda vardagsord för att beskriva någon vilket antagligen innebär att Suarez aldrig kommer att fatta varför han straffades så hårt. Från ett västeuropeiskt perspektiv kan man tycka att han vid detta lag borde vetat vad som gäller och hur hårt detta tas på här.

Oavsett om han fattar vad han gjort eller inte, om han medvetet försöker straffa ut sig eller inte är det klart att Luis Suarez döms hårdare från såväl media, andra supportrar som Liverpools fans.

Hur många ansåg att Robbie Fowler svärtade ned Liverpool när han mitt på planen öppet hånade Graeme Le Saux som homosexuell?

Vissa förlåter vi, andra ber vi dra dit pepparn växer - vilket tydligen är för 40-60 miljoner pund värt i den kastilianska myllan om man skall tro media och supportrar.

Oavsett vilket är Luis suarez en gränsdragare, en lägerdelare... Är hans spetskompetens värt de problem han drar till sig är frågan man ställer sig.

Bannerbild