Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

"Jag kommer inte att börja grina"

Bild till nyheten

Jamie Carragher spelar sin avskedsmatch på söndag och höll presskonferens på Melwood idag.
Här hittar du några av de bästa frågorna och svaren.

Det första journalisterna ville veta var hur han känner inför att lägga av.

"Jag får alltid den frågan. Svaret får jag väl efter söndagens match. Vi vill bara koncentrera oss på matchen. Jag ser fram emot att får ordning på mina biljetter och förhoppningsvis vinner vi. Då kan jag se tillbaka på karriären och ge er ett bättre svar.

Har du någon gång ångrat beslutet?

"Nej, egentligen inte. Jag har haft några samtal med managern. Då jag kom tillbaka på laget blev jag ännu mer säker på att det var dags att lägga av. Jag har haft mycket tur som fått spela ordinarie hela tiden sedan jag bestämde mig för att sluta. Nu kan jag spela ända fram till slutet, något som jag föredrar istället för att bli kvar i klubben ytterligare ett år och kanske få sitta på läktaren eller bänken."

Bästa minne?

"Istanbul. Ingenting slår den Champions League-finalen. Det är ju ingen vits att prata om vad som hände där. Alla vet. Det blir svårt att någonsin toppa den kvällen."

Största besvikelse?

"Vi vann aldrig ligan under min tid, vilket är en stor besvikelse. Om vi hade klarat det hade jag jämfört det med Champions League-titeln. Vi vann FA-cupen, ligacupen och UEFA-cupen, men ingenting kan jämföras med Champions League. Det är den största och bästa trofén för en spelare inom klubbfotbollen. Det klarade vi av."

Kan du tänka dig att bli manager?

"Jag har aldrig uteslutit någonting. Nu ska jag testa media några år, så får vi se om jag trivs med det och om jag duger till det. Sedan får vi se. Jag har spelat fotboll hela livet och ser fraem emot att göra något annat. Vi får se, som sagt."

Kommer söndagens match mot QPR att bli känsloladdad?

"Jag kan säga så här: Jag kommer inte att börja gråta!" 

Någonting du ångrar?

"Jag hade gärna önskat att vi hade vunnit ligan. Vi gav allt för att klara det och när du gör ditt bästa så är det inte mycket mer man kan göra. Vi har haft olika managers som hjälpt oss på vägen. Vi klarade oss bra och var nära flera gånger, men inte tillräckligt nära."

Kommer du att sakna klubben och fansen?

"Folk tänker på Anfield per automatik, jag tänker på Melwood. Det är hit jag har åkt och jobbat varje dag. Jag har kommit hit sedan jag var nio år. Anfield är russinet i kakan, som vi besöker varannat veckoslut. Det är en speciell plats. Men det är Melwood som varit min dagliga arbetsplats. Vakterna, tjejerna i restaurangen... Ann i receptionen är den enda som varit här längre än jag! Hon slår mig! Jag kommer att sakna den dagliga kontakten, men måste fylla tomrummet med någonting annat."

När kom du på att det var dags att sluta?

"Ungefär för ett år sedan. Jag åkte in och ut ur laget under Kenny. Jag tänkte faktiskt sluta i somras, men jag hade ett år kvar och en ny manager kom in. Jag visste då att det här skulle bli min sista säsong. Jag föredrar att sluta när det går bra."

"Om någon hade erbjudit mig att få vara här tills karriären är över så hade jag tagit det på en gång. Alla de stora matcherna som jag spelat och vunnit, arenorna jag spelat på, alla stora spelare jag spelat med och managers som jag fått möjlighet att få jobba med och lära mig av... Jag har haft en väldig tur."

Varför vann Liverpool aldrig ligan under din tid i klubben?

"Enkelt. Vi var aldrig tillräckligt bra. Inte alla av oss i alla fall. Det finns i specifik orsak eller ursäkter. Det fanns andra lag som var bättre. Punkt slut. Vi var nära några gånger. Men det är ingenting som får mig att sova dåligt om nätterna. Det finns aldrig några som inte lyckas uppnå allt. Men över det stora hela är jag mer än nöjd med min karriär."

Vad tror du om Liverpools framtid?

"Jag är alltid positiv å klubbens vägnar. De senaste åren har inte varit lysande med våra ligaplaceringar. Men med en ny manager och de resultat vi har lyckats få med oss under den andra halvan av säsongen så tycker jag att vi verkligen kan se fram emot nästa säsong."

Hur hade ett lag enbart med "a team of Carraghers" klarat sig i Premier League?

"Det hade blivit många 0-0-matcher..."

Dina största inspirationskällor?

"Av alla spelare så måste jag säga att John Barnes var en stor inspirationskälla i början av karriären. Han var kapten och en stor spelare. Efter att jag spelat några år måste jag svara Steven Gerrard, även om han är lite yngre. Han är en stor inspiration. Inte bara för de yngre. Du behöver bara titta på hur han spelar och vad han har gjort för oss och hur han har vunnit oss troféer. Han har utvidgat min prissamling! Jag vill gärna lyfta fram dessa två."

Bästa backkollega under din tid i klubben?

"Sami Hyypiä är den bäste jag spelat med i försvaret. Han var en stor spelare för klubben. Vi har många andra spelare också, men det kan också vara tränare. Vi hade Phil Thompson här och Rafael Benitez var suverän på försvarspel. Han lyfte mitt spel då jag blev mittback. Han var expert på att bygga ett starkt lag. Men jag har fått hjälp från många."

Bannerbild