Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Rodgers är imponerad över Dortmunds lagbygge

Bild till nyheten

Brendan Rodgers jämför det projekt Dortmund genomgick för några säsonger sedan med det projekt han har åtagit sig på Anfield.

Det tyska laget tog sig till semifinal i Champions League tidigare i veckan, genom att vinna över Malaga med 3-2. Real Madrid står för motståndet i nästa runda.

Jürgen Klopp's lag har fostrat fram talanger som Mario Götze och Marco Reus, spelare som har varit en bidragande effekt till att Dortmund vunnit ligan de två tidigare säsongerna. 

Det har varit en framgångsrik era som inspirerar Rodgers: "Du kan vinna titlar och utmana i toppen utan att spendera £80m varje sommar."

"Ta Borussia Dortmund som ett exempel. Ett lag som vunnit Champions League för att sedan ha ekonomiska problem. De tog tag i det och började om från början och det tog 4-5 säsonger för att hamna i toppen igen."

"De vann ligan 10/11 och 11/12, under den tiden var de inte starka i Champions League. Nu är det tvärtom. nu är fokuset på Champions League. Det är ett lag som har fått växa i 5 år nu."

"Om man inte har pengarna som Manchester City eller Chelsea, som kan spendera £70m-£80m varje sommar för att hamna i toppen så får man försöka hitta en annan lösning att nå dit."

"Jag väljer Dortmunds sätt att hamna i toppen igen. Det är det bästa enligt mig, inte bara som lag, utan i en klubb i helhet."

En topp 4:a placering i år kommer troligtvis inte att ske. Men Rodgers talar om att han förväntar sig att säsongen 13/14 så slåss de redan från första matchen om en topp placering.

"Det är det svåraste steget att ta."

"Chelsea kom 6:a förra året, de gjorde några förstärkningar om nu är de bland de fyra bästa igen. Sen kollar man på Tottenham som kom 4:a förra året men lyckades inte komma till Champions League för att Chelsea vann den turnerningen förra året. Tottenham har spenderat £50m bara för att stanna på en plats som de hade förra året."

"Det är ett stort steg, då är jag realistisk, men jag tror att vi utmanar på allvar nästa säsong."

 

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild