Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolves klubbmärke Wolves (H)

söndag 22 maj 17:00

Endast EN tv-sänd match på lördagar kl. 16.00!

Bild till nyheten

Efter ett alldeles färskt beslut i EU-domstolen kommer internationella tv-stationer att endast få sända EN Premier League-match klockan 16.00 på lördagar hädanefter. Flera matcher påverkas!

Det är alltså alldeles färska nyheter som nått oss alla idag - då Viasat meddelat att man hädanefter endast kommer ha tillåtelse att sända EN Premier League-match klockan 16.00 på lördagar.

Kanalen som annars skyltat med att sända "ALLA MATCHER FRÅN VÄRLDENS BÄSTA FOTBOLLSLIGA!"

Grunden till det inträffade är en lagstadga i EU-domstolen sedan allt fler engelska pubägare börjat sända 16.00-matcherna från internationella tv-bolag, då matcher med avspark denna tid sedan länge varit förbjudna att tv-sända i England.

När en pubägare i Portsmouth nu gavs rätten att fortsätta sända via internationella kanaler stryper nu istället Premier League de internationella kanalernas möjligheter att sända fotboll denna tid också.

Till skillnad från noll toleransen i England kommer dock EN match tillåtas sändas genom parabol och kabel. Alla matcher kommer däremot fortsatt att kunna sändas online - och alltså med ViaPlay.

Ni kan läsa mer om beslutet här:
http://www.viasat.se/content/information-ang%C3%A5ende-s%C3%A4ndningar-av-premier-league

Är det så att ni är Viasatkund (direkt genom Viasat - inte via Com Hem eller snarlika leverantörer) erbjuds ni nu ViaPlay GRATIS resten av säsongen (3 månader) som kompensation för de matcher ni möjligen missar genom ert tv-utbud. Med hjälp av er Abonnentnummer kan ni registrera er för 3 månader gratis här:
http://viasat.viaplay.se/prova-viaplay/

Har ni Viasat genom Com Hem, Tele2, Bredbandsbolaget etc kommer det dock INTE att utfalla någon kompensation - utan Viasat, som supporterklubben nyss var i kontakt med, hänvisar till att dessa leverantörer själv ansvarar för priser etc. De "hyr" helt enkelt bara Viasats utbud - väl medvetna om att det kan komma att justeras när som helst.

För våran (Liverpoolfans) del påverkar det dock INTE matchen på lördag mot Sunderland - men på lördag om två veckor kommer exempelvis Liverpool-Wigan INTE att kunna ses i svensk tv. Endast genom ViaPlay.

Notera nu också att det ENDAST är matcherna med avsparkstid kl 16.00 på lördagar detta rör. Övriga matcher kommer Viasat ALLTID få sända.

Lägg heller INGEN energi på att smutskasta Viasat - som knappast haft en syl i vädret i denna fråga. Det är Premier Leagues beslut rakt igenom. Kanalen erbjuder också den kompensation - ViaPlay - som bör ses som den helt korrekta sett till omständigheterna.

Vi lär få anledning att återkomma i ämnet.

Bannerbild