Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Tommy Smith: Carra är en framtida manager

Bild till nyheten

Efter att Jamie Carragher själv gått ut i media under veckan och hintat om att hans spelarkarriär kanske faktiskt bara har ett eller två år kvar att erbjuda har stor uppståndelse kring vice-kaptenens framtid väckts på Merseyside. En som absolut tror att han kommer bli en framtida Liverpoolmanager är gamle Kop-legenden Tommy Smith.

Med 467 matcher för klubben och som spelare under både Bill Shankly, Bob Paisley och Joe Fagan är Tommy Smith sannerligen en man som känner sitt Liverpool. 

I sin kolumn hos Liverpool Echo skriver han idag att Jamie Carragher är en självklar framtida manager för klubben och att mittbacksjätten besitter alla de kvaliteter som Smith en gång i tiden skådade hos legenderna han själv hade som managers.

"Jag var väldigt lyckligt lottad som själv fick möjlighet att träna och spela under alla dessa tre herrar och det var enkelt att se vad som faktiskt gjorde dem så framgångsrika", skriver Tommy

"I många delar av sitt ledarskap var de såklart väldigt olika, men de viktigaste egenskaperna besatt de alla; en passion för sporten och en kärlek till klubben.

"Ingen av dem skulle någonsin acceptera att du inte gav ditt yttersta på varje träning och vid varje match. De var alla vinnare ut i fingerspetsarna och de älskade relationen till fansen. De såg också till att spelarna förstod hur mycket just fansen betydde och vilket ansvar vi hade jämte dem. 'Shanks' framförallt älskade nog egentligen fansen mer än vad de faktiskt älskade honom.

"Och idag tycker jag vi ser samma tendenser hos Jamie. Han har samma passion och samma glöd. Han älskar inte bara klubben något alldeles otroligt utan han har också en enorm kärlek till hela spelet. Han är inte bara en 'local lad' längre utan också en otroligt fotbollskunnig herre. Och det är såklart också viktigt idag.

"Jag vet att han tar sina tränarlicenser just nu, men erfarenhetsmässigt har han allt som krävs genom sitt spel med Liverpool och landslaget både på hemmaplan och i Europa. Så att han inom en framtid kommer att träna Liverpool tvivlar jag inte en sekund på. 

"Vilken resa han tar till posten får vi se, om det handlar om att ta några år i en mindre klubb först eller om han följer i Kennys fotspår och kliver rakt från spelartruppen och upp som manager. Men han har verkligen alla attribut som en framtida Liverpoolmanager bör ha och han skulle inte tolerera något annat än det bästa."


* En arvtagare och hans läromästare?

Bannerbild