Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Hansen: Vi hade klarat oss bättre mot Barca

Bild till nyheten

Liverpool-legendaren Alan Hansen anser att dagens Barcelona är det bästa laget någonsin, men anser också att "hans" Liverpool hade bjudit upp bättre till dans än ett medelmåttigt Manchester United.

Hansen skriver i Liverpool Echo:

"Jag spelade i ett Liverpool som dominerade Europa och har bevittnat hur lag som Ajax, Bayern München och Milan haft liknande perioder av framgång, men dagens Barcelona är helt enkelt det bästa klubblag jag sett."

"Barcelona är en så bra reklampelare för sporten, för de har tagit den till en ny nivå."

"Om du kunde producera tre robotar som levererade 10 av 10 framträdande i en fotbollsmatch kunde de inte göra bättre ifrån sig än Lionel Messi, Xavi och Andres Iniesta gjorde mot Manchester United."

"Det fanns delar av matchen då jag såg saker jag inte tidigare sett. Barcelonas passningar, Messis rörlighet och förmåga att hitta ytor, och deras anfallande spelares briljans fick mig att undra hur man ska kunna stoppa dem."

Hansen anser dock att det Liverpool-lag han var en del av skulle klarat sig betydligt bättre mot Barca än det "medelmåttiga" Manchester United som blev ordentligt slagna.

"Det Liverpool jag spelade för i slutet av 1970-talet och 80-talet vann fyra Europacuper på åtta säsonger, och jag är säker på att vi gett Barcelona en svårare match än United gjorde."

"Barcelona förminskade ett medelmåttigt United som inte hade några svar på sina motståndares förmågor."

"Vårt Liverpool var mycket starkare än dagens United, men vi skulle fortfarande behövt hitta ett sätt att neutralisera Messi, xavi och Iniesta."

"Men man kan inte klandra Uniteds spelare för hur de förlorade. Rio Ferdinand och Nemanja Vidic är två av Premier Leagues bästa försvarare, men Barcelona gled igenom dem som en het kniv genom smör."    

Bannerbild